Ovu biljku izgledom uspoređuju s perajom morskog psa, a idealna je za početnike

Biljka koja zaista traži minimalno pažnje!

Kaktusi redovito glase za biljke koje je lako održavati na životu pa su čest izbor svih koji žele zelenilo u svom okružju, a možda nemaju “zeleni palac”. Ako slučajno spadate u one koji su uspješno “likvidirali” i nekoliko kaktusa, možda je vrijeme da istražite neke nove biljke koje neće postati vaše buduće žrtve.

Sanseverija ili svekrvin jezik, kako se u narodu često naziva, čest je gost hrvatskih domova, a idealna je za sve početnike, zaposlene i zaboravne ljubitelje biljaka zbog jako jednostavnog održavanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Morgan Persson (@blomsterfrid)

Peraja morskog psa ili Sanseveria masoniana

Postoji mnogo vrsta sanseverija, ali ovaj put u našem fokusu je Sanseveria masoniana koja se često na engleskom jeziku naziva “Shark Fin Sanseveria”. Zanimljivo ime koje se odnosi na peraju morskog psa duguje svom izgledu, odnosno najčešće ćete je pronaći kao jedan široki list u tegli.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 개굴 (@mallard__green)

Kako se brinuti za ovu biljku?

Najveća prednost sanseverije je što može uspijevati i u sjenovitom i sunčanom dijelu prostorije. Ne zahtijeva previše brige pa je idealna za sve one koji puno putuju i koji su općenito zaboravljivi po pitanju zalijevanja cvijeća. Zapravo, za sanseveriju je bolje da je zaboravite zaliti nego da pretjerate s vodom. Ljeti je zalijevate kad uočite da je zemlja suha, a zimi možete gotovo obustaviti zalijevanje.

Toliko je otporna da joj neće smetati da je postavite u blizini radijatora, a “ubiti” je možete samo ako se temperatura u prostoriji spusti ispod 10 stupnjeva ili čestim seljenjem (sanseverija je osjetljiva na promjenu mjesta). Isto tako, bitno je napomenuti da ova lisnata biljka voli posude u kojima joj je “tijesno” pa kad se odlučite na presađivanje (svako dvije do tri godine), presadite je u tek nešto veću posudu od prethodne.

Jolie domInterijeriOvu biljku izgledom uspoređuju s perajom morskog psa, a idealna je za...

Keramičarska radionica kojom pomažemo napuštenim psima? Odmah se prijavljujemo!

Poznati zagrebački keramičarski studio Morra ovog mjeseca organizira jako poseban događaj, odnosno kreativnu radionicu keramike u suradnji s Udrugom Dog&Go, s ciljem skupljanja novca...

Domenica otkrila svoju Prvu ljubav!

Domenica, mlada glazbenica s otoka Korčule, izazvala je veliko zanimanje svojom novom pjesmom ”Prva ljubav, prva bol”. Ovaj ljetni hit predstavlja Domenicu u potpuno...

Neuspjeh je normalan dio biznisa i života, osvijestim ga, prožvačem i s više mudrosti nastavim dalje

Odlasci na terene, traženje dobrih lokacija i nekretnina, razgovori i savjetovanje klijenata, prodaja… Svakodnevna je to dinamika Martine Naletilić, suvlasnice agencije za prodaju nekretnina...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram