Obožavate seriju “The Queen’s Gambit”? Možda je vrijeme da si kupite šahovski set!

Obnovite svoje znanje iz šaha ili mu po prvi put dajte šansu!

Miniserija “The Queen’s Gambit” od svoje premijere na Netflixu ne prestaje izazivati oduševljenje. Već se tjednima nalazi pri vrhu najgledanijih na spomenutom streaming servisu i to u brojnim zemljama, uključujući i Hrvatsku. Glumica koja je utjelovila šahovsku zvijezdu Elizabeth Harmon također privlači veliki interes publike (više o talentiranoj Anyi Taylor-Joy pronađite ovdje), a možda o popularnosti serije najviše svjedoče podaci da su se Google pretrage za riječ “šah” i “kako igrati šah” značajno povećale dok su se primjerice na eBayu pretrage za šahovske setove podignule za vrtoglavih 270 posto.

Ova igra na koju smo pomalo zaboravili odlična je za vježbanje strategijskog razmišljanja te razvijanje logike i kombinatorike. Sama pravila nisu teška za naučiti, ako ih već ne znate, a ono što je najbitnije jest da je u šahu uvijek potrebno razmišljati nekoliko koraka unaprijed i u isto vrijeme pokušati predvidjeti poteze protivnika – i upravo tu leži čar cijele igre.

Vrijeme je idealno da se prisjetite šaha i možda da set poklonite sebi ili nekome za Božić, a ako se pitati gdje pronaći one koji uz funkcionalnost imaju i estetsku vrijednost, svratite na Etsy gdje se krije mnogo posebnih šahovskih setova koje bismo rado ugledali ispod božićnog drvca. Drveni, mramorni, lego verzije, vintage verzije… samo neke od primjera pogledajte u nastavku, a za više zaputite se na Etsy.

 

 

Jolie dom Jolie bira Obožavate seriju "The Queen's Gambit"? Možda je vrijeme da si kupite šahovski...

Najjednostavniji recept za kremastu vruću čokoladu

Ovaj kremasti topli napitak najomiljeniji je ujutro za dobar dan ili navečer, prije spavanja. Iako verzija ima bezbroj mi vam danas donosimo jednostavan i...

Facebook

84,817ObožavateljiLajkaj

instagram