Terariji hrvatskog brenda u koje smo se zaljubili na prvi pogled postali su Instagram hit

Savršen poklon za sve one koji ubiju svaku biljku!

Ako ste među onima koji vole biljke, ali vam nikako ne uspijeva održati ih na životu, pronašli smo pravu stvar za vas. Na društvenim je mrežama tijekom posljednjih par mjeseci postao pravi hit Instagram profil @walden_plants iza kojeg se krije Danijela Bota, agronomka iz Zagreba koja je odlučila svoju ljubav prema biljkama predstaviti ljudima u obliku zgodnih terarija.

S obzirom na to da u zatvorenim terarijima neprestano vlada vlažna klima, biljke stvore vlastiti ekosustav koji se samodostatno održava na životu pa ga čak ni oni najnevještiji s biljem neće uspjeti uništiti. U zgodnim, velikim ili manjim staklenkama, ovi šumski vrtovi u malom savršen su zeleni dodatak svakom domu, pa ne čudi da im popularnost raste iz dana u dan.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Walden (@walden_plants)

Osim što su estetski vrlo privlačni, ovakve terarije iznimno je lako održavati, jer ne zahtijevaju velike intervencije svojih vlasnika. Par puta godišnje traže da ih se zalije te da se biljke podrežu, a svo ostalo vrijeme brinu sami za sebe. Ovakav dekorativni ekosustav ima vlastite zakonitosti, ovisno o biljkama koje ga nastanjuju. Tako je svaki terarij posve unikatan i poseban te ga je nemoguće replicirati. Idealno kao poklon nekom zagriženom biljkoljupcu, zar ne?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Walden (@walden_plants)

Trenutno se ove slatke zelene staklenke pune života mogu naručiti putem Instagrama @walden_plants ili e-maila [email protected], a raspon cijena je od 60 do 500 kuna, ovisno o veličini staklenke i tipu biljaka koje će u njoj rasti. Za samo kreiranje i punjenje terarija potrebno je nekoliko tjedana, jer se mora pomno sterilizirati i kreirati svaki dio budućeg ekosustava. U obzir se mora uzeti i to kako će terarij izgledati u budućnosti, koliko će biljke u njemu rasti i kako će se širiti – proces je dugotrajan, ali vrijedan čekanja.

Walden terariji oaza su prirode koju možete imati u svom domu te svakodnevno gledati kako život u njima buja. Čarobno, zar ne? Nije iznenađujuće da su ove zelene staklenke postale toliko tražene – i mi želimo jednu!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Walden (@walden_plants)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Walden (@walden_plants)

Jolie dom Jolie bira Terariji hrvatskog brenda u koje smo se zaljubili na prvi pogled postali...

Facebook

84,816ObožavateljiLajkaj

instagram