Kultni ‘medek’ od 5 kuna postao je ‘IT’ privjesak za ključeve: Evo kako ga napraviti

Za sve nostalgičare koji se ne mogu pomiriti s uvođenjem nove valute.

Otkako je Hrvatska 1. 1. ove godine ušla u eurozonu te je došlo do promjene valute iz kune u euro, mnogi tek sada shvaćaju koliko su se vezali uz nacionalni valutu te koliko će im prelazak na euro biti težak. Nostalgija je ‘oprala’ mnoge, a neke se kovanice prodaju na društvenim mrežama za stotine eura. Posebno je popularno sačuvati uspomenu na slavnog ‘medeka’, odnosno kovanicu od 5 kuna koja je mnogima bila posebno draga.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Miris djetinjstva 💾🍫🎮 (@mirisdjetinjstva)

Kako opći sentimentalizam vlada Hrvatskom, neki su se sjetili od ‘medeka’ napraviti sladak privjesak za ključeve koji će ih uvijek podsjećati na jednu eru u povijesti Hrvatske. Tako se zadnjih dana dosta pišu nostalgični i emotivni postovi kojima se ljudi opraštaju od kuna, a pojavili su se i video tutoriali kako da sami, u kućnoj radinosti, od ‘medeka’ napravite privjesak.

TikTok je posebno bogat prijedlozima kako da svoje kune pretvorite u slatke dodatke i ukrase, a primjer kako da ih ‘reciklirate’ iz uporabnog novca u nostalgičan privjesak potražite u nastavku u nekom od sljedećih videa.

@urlam24h Inspiracija od @zaraarttattoostudio 💪🏻 #fyp #kuna #urlam24h ♬ Ispod Sunca Zlatnoga – Oliver Dragojević

@viki.1993♬ original sound – Viktor Mrkić

@katicevaa #zbogomkune #2023 #fyp #euro 🙄 #foryou #privjesakzakljuceve #medo🤎 #5kuna ♬ original sound – GrandPeachEdits

Jolie domUradi samKultni ‘medek’ od 5 kuna postao je ‘IT’ privjesak za ključeve: Evo...

Zagreb je dobio prvi Muzej putovanja! Evo što zasad znamo

Zagreb svake godine postaje sve bogatiji i bogatiji za ponudu kulturnih sadržaja – od radionica izrade bonsai drvaca, preko wine radionica i keramičarskih kreativnih...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram