Kultni ‘medek’ od 5 kuna postao je ‘IT’ privjesak za ključeve: Evo kako ga napraviti

Za sve nostalgičare koji se ne mogu pomiriti s uvođenjem nove valute.

Otkako je Hrvatska 1. 1. ove godine ušla u eurozonu te je došlo do promjene valute iz kune u euro, mnogi tek sada shvaćaju koliko su se vezali uz nacionalni valutu te koliko će im prelazak na euro biti težak. Nostalgija je ‘oprala’ mnoge, a neke se kovanice prodaju na društvenim mrežama za stotine eura. Posebno je popularno sačuvati uspomenu na slavnog ‘medeka’, odnosno kovanicu od 5 kuna koja je mnogima bila posebno draga.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Miris djetinjstva 💾🍫🎮 (@mirisdjetinjstva)

Kako opći sentimentalizam vlada Hrvatskom, neki su se sjetili od ‘medeka’ napraviti sladak privjesak za ključeve koji će ih uvijek podsjećati na jednu eru u povijesti Hrvatske. Tako se zadnjih dana dosta pišu nostalgični i emotivni postovi kojima se ljudi opraštaju od kuna, a pojavili su se i video tutoriali kako da sami, u kućnoj radinosti, od ‘medeka’ napravite privjesak.

TikTok je posebno bogat prijedlozima kako da svoje kune pretvorite u slatke dodatke i ukrase, a primjer kako da ih ‘reciklirate’ iz uporabnog novca u nostalgičan privjesak potražite u nastavku u nekom od sljedećih videa.

@urlam24h Inspiracija od @zaraarttattoostudio 💪🏻 #fyp #kuna #urlam24h ♬ Ispod Sunca Zlatnoga – Oliver Dragojević

@viki.1993♬ original sound – Viktor Mrkić

@katicevaa #zbogomkune #2023 #fyp #euro 🙄 #foryou #privjesakzakljuceve #medo🤎 #5kuna ♬ original sound – GrandPeachEdits

Jolie domUradi samKultni ‘medek’ od 5 kuna postao je ‘IT’ privjesak za ključeve: Evo...

Marginalci nagradili 50.000-og gledatelja

Hit komedija, najgledaniji film godine, samo su neki od epiteta koji krase film “Marginalci”. Ako se želite nasmijati kao nikada do sada, najbolje je...

Nova formula koja osvaja i profesionalce i klijente – iNOA boja za kosu

Ubrzan način života, brojne obaveze, bile one privatne ili poslovne, mnogima danas ne ostavljaju previše slobodnog vremena. Upravo to isto slobodno vrijeme želimo provesti...

Facebook

90,374FanovaLajkaj

instagram