Zimsko dekoriranje još nije završilo. Probajte napraviti ove brze ukrase od mirisnih sušenih naračni

Šarmantna ideja za najmirisnije DIY ukrase.

Zimsko dekoriranje doma nikako ne treba stati svome kraju nakon što Božić prođe. Upravo suprotno, nekad nam je u interesu produžiti čarobnu zimsku atmosferu u svom kućanstvu što duže, a to je najlakše učiniti uz pomoć lijepih tematskih ukrasa. I dok će mnogi sada automatski pomisliti na figurice Orašara ili pak kićenje doma dodatnim lampicama, mi pričamo o jednom posve drugom, eko tipu ukrasa.

Naime, ove su godine društvene mreže pokorili DIY ukrasi i vijenci od sušenih citrusa, osobito naranča. Ovi povoljni, jednostavno izradivi ukrasi mogu nastati za čas posla, samo ako si date malo truda. Sušene naranče u kombinaciji s cimetom i klinčićima nanizanima na špagice ili pak vijenci od borovih grana s narančinim sušenim kolutovima zamirisat će cijeli vaš dom, a uz to mu podariti i prekrasnu zimsku estetiku.

Podsjetimo se, ovakav tip ukrasa nije nikakva novost. Upravo suprotno, blagdanski ukrasi napravljeni od sušenih kriškica citrusa generacijama su se izrađivali diljem Europe, a sada su ponovno popularizirani kao odličan DIY tip ukrasa za čiju vam izradu treba tek par stvarčia, malo volje i vremena.

Kolutove sušenih naranči ili limuna možete koristiti kao ukrase za vaše božićno drvce ili pak od nih napraviti vijenac za vrata. Tu je još i opcija dekoriranja blagdanskih kolača, ali i izrada ukrasa za blagdanski stol. Posebno su na Instagramu popularne girlande koje možete objesiti o luster, zid, prozor ili police, a cijeli će vaš interijer ispuniti osvježavajućom, toplom aromom naranči.

Ako vam se sviđa ova ideja, a blagdanski vas duh još nije napustio, donosimo vam i kratak tutorial te upute kako da sami napravite ukrase od sušenih naranči.

Postupak sušenja kriški naranči

Naranče izrežite na tanke ploške, stavite na papirnati ubrus ili kuhinjsku krpu te istisnite tekućinu iz njih. Preselite ih u pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Stavite ih u zagrijanu pećnicu i pecite na temperaturi od oko 100°C te pecite oko dva sata. Povremeno ih okrenite kako bi se ravnomjerno sušile. No, pazite da se ne osuše previše – kada pulpa više nije vlažna, naranče su gotove! Izvadite ih, pustite da ohlade i onda s njima možete krenuti ukrašavati što god poželite!

U nastavku vam donosimo i nekoliko inspirativnih ideja s Instagrama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rina Hough (@rinahough)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michele (@1826_farmhouse)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Holly ? (@violet.arlo.mama)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lisa Quinn (@lisaquinnhomes)

Jolie domUradi samZimsko dekoriranje još nije završilo. Probajte napraviti ove brze ukrase od mirisnih...

Ovaj grad proglašen je među tri najzanimljivija grada na svijetu!

U Oris Kući arhitekture održan je medijski događaj na kojem su se predstavili visitBerlin, turistička zajednica grada Berlina, i Kultur Projekte Berlin, institucija za...

Zaboravite na Toskanu, ova vinarija u Istri ispunit će sva vaša očekivanja

Vinarija Saints Hills prisutna je u Istri od samih početaka, naime, upravo iz vinograda Sv. Ante, najvišeg vrha jugozapadne Istre na čijem se posjedu...

Avène predstavio novu anti-age liniju sa zvijezdom među sastojcima – vitaminom C!

Zahvaljujući svojoj dermatološkoj stručnosti, Eau Thermale Avène   i u ovoj godini nastavlja s  inovacijama koje oduševljavaju sve skincare entuzijaste.  Tako je na našem tržištu...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram