Povratak koncertnih minijatura utorkom: Beogradski pop-kantautor Luka Rajić otvara novu sezonu programa Akustika Session

U svom novom poglavlju akusticiranja će se održavati na novoj lokaciji, u zagrebačkoj studio-galeriji KLET

Na domaću glazbeno-kulturnu scenu ove jeseni vraća se Akustika Session, višegodišnji serijal koncertnih minijatura. Nakon četiri godine pauze, prepoznatljivi glazbeni program ovog će rujna započeti svoju jedanaestu sezonu, a novo poglavlje otvara se u utorak, 24. rujna u zagrebačkoj studio-galeriji KLET. Otvorenje sezone započet će nastupom istaknutog beogradskog pop-kantautora Luke Rajića, što će ujedno biti i njegov prvi samostalni koncert u Zagrebu.

Ovaj mladi razigrani autor, glazbenik i kreativac jedinstvenog identiteta na pozornicu Akustike stiže u periodu objave debitantskog albuma “Deca novog milenijuma”. Njegovo gostovanje u sklopu otvorenja Akustika Sessiona bit će u znaku intimnog nastupa u sklopu kojeg će u specifičnom izdanju izvesti dio pjesama s albuma prvijenca i s publikom podijeliti unikatnu koncertnu minijaturu.

Ne mogu da dočekam nastup na Akustici! Zagreb je vrlo rano u mojoj karijeri postao bitno mesto u kom osećam da ljudi potpuno razumeju moju muziku. Među prvima ćete čuti izvedbe novih pesama sa albuma u intimnijoj atmosferi. Jako se radujem! Vidimo se uskoro” riječi su kojima Luka Rajić najavljuje ovaj nastup.

Svoje glazbeno putovanje Luka Rajić je započeo 2020. godine objavom singla Ludim, koji je zaokupio pažnju šire javnosti i kao novo ime na sceni izazvao fascinaciju mlađe generacije publike. Stvaralaštvo je ubrzo prenio i u realni svijet, kroz nastupe s bendom, pa je tako debitantski nastup imao 2021. godine kao predgrupa bendu Buč Kesidi na njihovom koncertu na Kalemegdanu. 

Od tada se publici predstavio i kroz nastupe na festivalima EXIT, Beat na moru, Edge festival, kao i Belgrade Beer Fest, a domaća publika svakako pamti i njegov istaknuti zagrebački nastup 2021. godine, kada je gostovao kao predgrupa bendu Buč Kesidi na njihovim rasprodanim koncertima u Dvorištu ALU. 

Album prvijenac “Deca novog milenijuma” svojevrstan je dnevnik mladenačkih 20-ih godina, kroz čije pjesme poručuje da su među nama generacije “budne, žedne, pune snova”, usmjerene da donesu slobodu sebi i drugima. Izdanje je do sada najavljeno singlovima Časna reč, Slobodan pad i Rituali, Leto je gotovo, a objava slijedi 6. rujna pod okriljem diskografske kuće Universal Music.

Koncertni serijal Akustika Session započeo je 2010. godine u zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark, kada se jedan običan utorak u tjednu pretvarao u dan koncertnih minijatura u centru grada. Od tada pa sve do 2020. godine održano je deset sezona programa, uz gostovanje više od 150 glazbenih imena iz Hrvatske i regije te je održano više od 200 nastupa.

Hladno pivo, Elemental, Kawasaki 3P, Queen of Sabe, Irena Žilić, pocket palma, Nina Romić, Sara Renar, Punčke, Porto Morto, Meritas, Lovely Quinces, Nola, Lika Kolorado, Ischariotzcky, Mary May, Gustafi… samo su neka od imena koja su u tom periodu gostovala u sklopu akusticiranja. Uslijed pandemije, program je zaustavljen i posljednje akusticiranje odvilo se 18. veljače 2020. u Rockmarku uz Yogija Lonicha. Nakon toga, uslijedila je pauza koja se produžila sve do ove jeseni.

Četiri godine od posljednjeg akusticiranja i nakon podužeg odmora, došao je svježi val ideja i kreativnosti. Upravo u toj energiji otvaramo naše novo poglavlje, u kojem ćete nas od sada pronaći i na novoj lokaciji, u studio-galeriji KLET. Jedva čekamo ponovno se družiti s publikom na ovim koncertnim minijaturama i jedva čekamo da nam Luka Rajić priredi svoje unikatno akusticiranje. Čast nam je što upravo s njim imamo priliku otvoriti 11. sezonu Akustike” poručuju iz organizacije Akustika Sessiona.

Akustika Session uz Luku Rajića održat će se u utorak, 24. rujna u zagrebačkoj KLETi (Ilica 73). Kao i svaki put do sada, početak akusticiranja je u 19 sati, a ulaz je slobodan.

LifestyleKulturaPovratak koncertnih minijatura utorkom: Beogradski pop-kantautor Luka Rajić otvara novu sezonu programa...

Facebook

99,687FanovaLajkaj