Jedanaest dana dobre hrane, čak šest koncerata, kino na otvorenom, desetak što slikarskih što kulinarskih besplatnih radionica za velike i malene, zabavni kvizovi i natjecanje u spravljanju trogirskih rafiola i sve to uz preko jedanaest tisuća posjetitelja – sve je to samo djelić sadržaja kojim se može pohvaliti ovaj street food festival koji je ovog proljeća održan i u Rovinju i Dubrovniku pod imenom Bavarin i naposlijetku na “domaćem terenu” pod nazivom Babarol.
Ugostitelji među kojima su bili Gorana “Goge” Milaković i njen bistro Missy B., Robert Predrag Žmire i njegov restaurant “Mare” , regionalna franšiza Tunaholic, trogirski bistro bar Corte, zadarski Picnic Mingle & Fun i slastice koje potpisuje ponajbolja pastry chefica Tea Mamut samo su neke od delicija kojima su se častili Trogirani i njihovi gosti a najčešći komentar je bio: “Šteta što ovako nije cijelo ljeto!”
“Babarol raste i van granica koje sam prvobitno zacrtao i sretan sam što su i drugi gradovi prepoznali kvalitetu sadržaja i hrane koju nudimo i što se u svemu trudimo pronaći i edukativnu i ekološku notu. Planovi za dalje već postoje kako za festivalski koncept tako i neke manje događaje pod kapom branda Babarol.” – izjavio je direktor festivala Antonio Franić.
Na trogirskom izdanju za posljednji vikend nastupili su Vjeko Ključarić, grupa Pavel, radionice s malenima imale su Anamarija Asanović i Goge Milaković, a sve je završilo s fenomenalnim koncertom Marije Mirković i Alke Vuice koje su dupkom ispunile plato iza Kule Kamerlengo.
Kad ćemo opet? Ostaje nam pričekati, a do tada neka vas griju uspomene na ovogodišnji Babarol i fotografije koje potpisuje Franko Kelam.