H&M-ova nova kolekcija pršti bojama i jako zanimljivim komadima

H&M s ponosom predstavlja najnoviji korak u svojoj inicijativi Innovation Stories, kolekciju koja istražuje nejasne granice između naših online i offline života te spaja umijeće visoke mode s fantazijom virtualnih ormara.

Uzimajući inspiraciju iz svemirskog Metaversea kao i taktilne ljepote fizičkog svijeta, kolekcija poziva na samoizražavanje i istražuje održivost u tri dimenzije. Prva se sastoji od istaknutog izgleda ženske i muške odjeće i serije dodataka dizajniranih s naglaskom na održivost. Druga dimenzija omogućava komada dostupne kao dio programa posudbe u odabranim H&M trgovinama. Tu je i treća dimenzija, digitalna kolekcija, koju su zajednički dizajnirali i izradili H&M i Institute of Digital Fashion, digitalni atelje sa sjedištem u Londonu.

Ready to wear kolekcija

Ključni komadi iz fizičke kolekcije spajaju privlačne siluete i svemirsku paletu boja. Za žene, neonsko žuta haljina sa steznikom i dramatičnom suknjom od tila dominira središtem pozornosti. Za muškarce, predimenzionirana crna bomber jakna s perlama opuštenog kroja. Što se tiče modnih dodataka, ženske metalne sandale koje se previjaju spiralno do bedra, dok futuristički nakit za muškarce i žene vuče tragove od tekućeg metala koji izgleda kao da je napunjen pikselima.

Styling potpisuje Ibrahim Kamara, kreativni savjetnik H&M-a za ovaj projekt.

Inovacije

Cirkularnost je ključni fokus kolekcije. Nekoliko komada sadrži reciklirana poliesterska vlakna izrađena u potpunosti od stare odjeće i tekstilnog otpada prikupljenog u partnerstvu s H&M-ovim programom prikupljanja odjeće u trgovinama. Pripijena haljina u kolekciji izrađena je postupkom krojenja bez otpada. Inovativni materijali uključujući REPREVE® Our Ocean™, reciklirani poliester izrađen od plastičnih boca vezanih za ocean, sastoje se od kaputa i jakne od umjetnog krzna. Nakon godina razvoja, 100% reciklirane šljokice izrađene od otpada plastičnih boca ukrašavaju dvije haljine, par tajica i kombinaciju sakoa i suknje.

H&M Innovation Stories

H&M Innovation Stories lansiran je početkom 2021. i sastoji se od niza tematskih kolekcija posvećenih promicanju održivijih materijala, tehnologija i proizvodnih procesa. Prethodne teme obuhvaćale su modu prilagođenu životinjama i alternative materijalima životinjskog podrijetla, strategije kružnog dizajna i tkanine načinjene od otpadak te održivije metode rada s bojama. Projekt ide ruku pod ruku s H&M-ovom uslugom iznajmljivanja modnih komada, koja je uspostavljena 2019. u trgovini u Stockholmu koja sadržava i odjeću iz prošlih kolekcija Conscious Exclusive.

Program najma trenutno djeluje u tri trgovine u Stockholmu, Berlinu i Amsterdamu.

Kolekcija H&M Innovation Metaverse Design Story bit će u prodaji online na hm.com od 8. prosinca.

FotoPromo
ModaModa vijestiH&M-ova nova kolekcija pršti bojama i jako zanimljivim komadima

Marginalci nagradili 50.000-og gledatelja

Hit komedija, najgledaniji film godine, samo su neki od epiteta koji krase film “Marginalci”. Ako se želite nasmijati kao nikada do sada, najbolje je...

Nova formula koja osvaja i profesionalce i klijente – iNOA boja za kosu

Ubrzan način života, brojne obaveze, bile one privatne ili poslovne, mnogima danas ne ostavljaju previše slobodnog vremena. Upravo to isto slobodno vrijeme želimo provesti...

Facebook

90,374FanovaLajkaj

instagram