Predimenzionirani kaputi Ana Marije Ricov izgledaju kao san snova!

Dizajnerica Ana Maria Ricov predstavlja kampanju za svoju novu kolekciju IKI ext., koja je modnu publiku oduševila na nedavno održanom BIPA Fashion.hr-u. Nova kolekcija svojevrsno zaokružuje ovogodišnju modnu priču poznate dizajnerice. Naime, koncept jesensko-zimske kolekcije nadovezuje se na onu prethodnu u kojoj je Ana Maria Ricov inspiraciju crpila iz japanskog estetskog kreativnog koncepta IKI. Lišenost dodatne, moglo bi se reći nepotrebne scenografije, dizajnerica novom kampanjom u fokus stavlja same kreacije.  

IKI se može prevesti kao “profinjena spontanost”, a sugerira privlačnost u kreativnoj razigranosti i nepredvidivosti, a opet njeguje pročišćenost i suptilnost. U samom izrazu je ovaj koncept veoma atraktivan i svjež. U svojoj novoj kolekciji dizajnerica Ana Maria Ricov ponovno svoj inspirativni naglasak stavlja na jednostavnu, sofisticiranu i spontanu formu koja ističe originalnost i stilski sklad. Sama konstrukcija se bazira na rezovima ravnih linija pod oštrim kutevima, a naglasak je stavljen na geometrijske elemente.

Nakon velikog uspjeha proljetno-ljetne kolekcije, Ana Maria Ricov svim modnim zaljubljenicima, nudi nastavak svoje modne priče. U želji da se kreacije iz nove kolekcije nadovezuju i nadopunjuju na one prethodne, dizajnerica stvara zaokruženu modnu priču u kojoj je naglasak stavljen na pročišćene komade jednostavne u svojoj formi, a ipak upečatljive kroz svoju geometrijsku i koloritnu razigranost.

Kolekcija se temelji na vuni, pamuku i viskozi, a posebnost u novoj sezoni je i tisak kojeg je dizajnerica sama kreirala. U pitanju su razigrani, nenametljivi i spontano pozicionirani geometrijski elementi koji su izvrsno nadopunili kolorit same kolekcije. Prevladavaju pješčane nijanse, crna i siva boja, a svježinu i toplinu unose crveni, narančasti i plavi tonovi. Glavne zvijezde ovosezonske kolekcije su oversized kaputi koji pristaju izvrsno uz aktualne, ali i prethodne kreacije Ana Marije Ricov. Kolekcija je čisti pret-a-porter, pri čijem kreiranju je dizajnerica naglasak stavila na nosivost i funkcionalnost, kao i lako kombiniranje s basic komadima iz ormara svake urbane žene.

Foto: Doris Fatur

Model: Iva Marušić (Talia modeli)

Make up: Petra Sever

Kosa: Matej Tonković

ModaModa vijestiPredimenzionirani kaputi Ana Marije Ricov izgledaju kao san snova!

Facebook

99,687FanovaLajkaj