Jeste li već čuli za novi panoramski vidikovac na Plitvičkim jezerima?

Još jedan razlog da se zaputite do našeg najstarijeg Nacionalnog parka.

Nema godišnjeg doba kada Plitvička jezera nisu prekrasna. Ljepota 16 jezera i brojnih slapova, gustih zelenih šuma i smaragdne vode ovog mjesta obara s nogu svakog posjetitelja, a mi se ne možemo nauživati ovih prizora koliko god da smo ih puta posjetili. S obzirom na to da se radi o našem najstarijem Nacionalnom parku, Plitvička jezera najpopularnija su i najuređenija od svih naših NP-ova, a sada su dobila i novu atrakciju – vidikovac koji nosi ime ‘Tomićevo pogledalo’.

Ovaj novi panoramski vidikovac nalazi se na 685 metara nadmorske visine, a s njega se prostire pogled na pet plitvičkih jezera – jedno ljepše od drugoga. Ime je vidikovac dobio prema piscu Josipu Eugenu Tomiću koji je baš na tom mjestu stajao i uživajući u prirodi oko sebe pronalazio inspiraciju za svoje pjesništvo.

Vidikovac tako pruža nezaboravan pogled na dio Gornjih Plitvica – Prošćanskog jezera, Ciginovca, Okrugljaka, Velikog jezera, Batinovca i Gradinskog jezera. Do vidikovca se dolazi pješice, u sklopu obilaska Gornjih jezera, jednostavno prateći put K. Mi se već spremamo da ga posjetimo!

PutovanjaHrvatskaJeste li već čuli za novi panoramski vidikovac na Plitvičkim jezerima?

Facebook

99,687FanovaLajkaj