Raj podno kvarnerskog Brseča: Predivna plaža tirkiznog mora okružena kamenim liticama

U blizini Rijeke, ova prekrasna plaža omiljena je među lokalcima, a vrijeme je da za nju saznaju i ljudi iz drugih krajeva Hrvatske.

Iako mnogi kada je riječ o uživanju u morskim radostima primarno odmah pomisle na odlazak u Dalmaciju i na sami jug Hrvatske, ne treba zaboraviti ni na prirodne ljepote sjevera naše zemlje. I pri tome ne mislimo na Zagorje i Međimurje, već na sjeverni Jadran, Kvarner i Istru. Te regije obiluju prekrasnim plažama, uvalama i zaljevima vrijednima posjeta i kupanja, a jedna od plaža koja se sakrila ispod pitoresknog Brseča nedaleko Rijeke i Opatije je Klančac.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by matea (@oprrosti)

Mnogi nisu čuli za ovu plažu, no oni koji znaju za nju stalno se iznova oduševljavaju ljepotom kojom zrači. Smještena kod strmih litica ispod Brseča, malenog mjesta nedaleko Opatije, plaža Klančac udaljena je od glavne ceste kilometar i pol te se zapravo ne može ni otkriti osim ako se netko ne odluči spuštati vrlo strmom cestom sve do obale mora. I iako to mnogima inicijalno nije atraktivno, sav trud se isplati, jer ne znamo tko se u Klančac ne bi zaljubio čim na njega baci oko.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fran V. (@vladfran.croatia)

Tirkizno more, savršeni bijeli oblutci i impozantne litice koje okružuju ovu plažu tvore spektakularan vidik, a iznad same plaže nalazi se i mali vidikovac za snimanje impresivnih fotki. U daljini se vidi i Rijeka, kao i ostatak Kvarnera, a sve skupa djeluje kao prizor iz snova.

Iako je sama plaža duga oko 40-ak metara, što svakako nije puno, oduševljava svojim izgledom te ne sumnjamo kako biste se na njoj poželjeli okupati. Popratnih sadržaja, poput restorana, kafića ili iznajmljivanja ležaljki, nema, no to samo doprinosi robinzonskom šarmu ove malene, zavučene uvalice.

Za sada na Klančacu nema pretjeranih gužvi, no sa sve češćim pojavljivanjem ove plaže na društvenim mrežama i njezina popularnost rapidno raste. Posjetite je već ove godine i uživajte u pravom malom kvarnerskom biseru koji nudi sve što volimo kod Jadrana – bistro, čisto more, sunce, lijepu prirodu i osjećaj odvojenosti od ostatka svijeta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marijaa loves to explore (@mare_loves_to_explore)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mayi ☆ (@__m__a__y__i__)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Timotej 🇭🇷 (@timotej)

PutovanjaHrvatskaRaj podno kvarnerskog Brseča: Predivna plaža tirkiznog mora okružena kamenim liticama

Nakon prošlotjednog ogromnog interesa posjetitelja, Ilica opet postaje mjesto druženja

Protekle nedjelje, u sklopu projekta Atrupunktura, održalo se jesensko izdanje ulično-umjetničkog festivala zajednice Projekta Ilica: Q'ART te pokazalo što nastaje kad se spoji ono...

Grad, gora, salaš i vino – magična Vojvodina

Najbolja polazna točka za istraživanje vojvođanskih ljepota svakako je njezin najveći grad – Novi Sad.    Drugi najveći grad u Srbiji uz Beograd slovi kao...

Facebook

88,138FanovaLajkaj

instagram