Trogir je čaroban u rujnu, evo nekoliko razloga zašto ga baš sada trebate posjetiti!

Tražite li ideju gdje uhvatiti zadnje 'repove' ljeta? Trogir je savršena destinacija za uživanje.

Rujan je mjesec u kojem se polako opraštamo od ljeta i pripremamo za hladne jesenske i zimske dane, međutim, to pravilo se ne mora nužno primijeniti za Dalmaciju koja uživa u idealnim klimatskim uvjetima zbog kojih ljeto zna potrajati i iza službenog kalendarskog datuma. Sunčani dani, ugodna temperatura i značajno manji broj turista razlog je zbog kojeg lokalci napokon uživaju u svemu onome što njihovi gradovi i mjesta nude, ali i poticaj ljudima iz cijele Hrvatske da rezerviraju smještaj na jugu i ulove posljednje dane ljeta.

Kako izgleda bablje ljeto u Trogiru?

Trogir, grad koji je već odavno na našoj listi mjesta koje moramo obavezno posjetiti jednom godišnje, privlači brojnim detaljima. Od impozantne arhitekture koja je pod zaštitom UNESCO-a, a u koju se ubraja katedrala Sv. Lovre s detaljnim i impresivnim Radovanovim portalom, Gradska loža s korintskim stupovima te oslikanim stropom, s remek djelima poznatih majstora Nikole Firentinca i Ivana Meštrovića, srednjovjekovna utvrda Kula Kamerlengo s koje puca pogled na trogirsku rivu, samo su neka od mjesta koja će vam se urezati u pamćenje zbog svoje povijesne i kulturne važnosti, ali i ne manje važno – ljepote koja ljude privlači već desetljećima u ovaj mediteranski grad.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tourist Board Trogir (@visittrogir)

Pridodajmo tome i specifične dalmatinske ulice koje odišu mediteranskim duhom i pozivaju na istraživanje, a za koje je dovoljna lagana i opuštena šetnja. Ništa manje važni su restorani koji su sami po sebi dovoljni da već sada na svom kalendaru odvojite vrijeme za posjetiti Trogir i koji će vas osvojiti tradicionalnom hranom, ali i modernom interpretacijom iste (napravili smo mali vodič za restorane koji možete provjeriti ovdje).

Posebnost Trogira je i fantastična lokacija koja vam omogućava da vrlo lako posjetite obližnje otoke, bilo da je riječ o Drveniku i uvali Krknjaši koji se nalaze u neposrednoj blizini, ili nešto udaljenijim otocima poput Šolte, Brača, Hvara i Visa, gdje možete uživati u ljepotama Modre špilje, Stinive i Paklenjaka – bilo da iznajmite primjerice gliser, jahtu ili jedrilicu, ili pak izaberete jednodnevni put s jednim od izletničkih brodova.

Bokun festivala

Napomenimo da se u sklopu 52. trogirskog kulturnog ljeta trenutno održava fantastični Bokun festivala, festival nijemog filma i drugih osjetila, u bajkovitom parku Malarija, a u dvije glavne festivalske večeri 9. i 10. rujna 2022. godine prikazat će se 11 Vukotićevih animiranih filmova nastalih u razdoblju od 1951. do 1961. godine.  Plus, ulaz na sva događanja potpuno je besplatan!

Nije teško zaključiti da rujan u Trogiru zaista zvuči čarobno i ako već niste imali priliku posjetiti ovaj grad otok, sada je idealno vrijeme da istražite sve njegove tajne i zakutke bez velikih turističkih gužvi. Za više informacija posjetite web-stranicu turističke zajednice grada Trogira www.visittrogir.hr, a za istraživanje dodatnih mogućnosti tu je njihova IG stranica i tagovi #visittrogir i #whytrogir.

PutovanjaHrvatskaTrogir je čaroban u rujnu, evo nekoliko razloga zašto ga baš sada...

Facebook

99,687FanovaLajkaj