Božićni sajam u Budimpešti već slovi za najbolji ove godine. Evo zašto ga posjetiti

Adventska bajka na pet sati od Zagreba.

Budimpešta je, uz Beč i Prag, Hrvatima najdraže adventsko odredište, a za to postoji i jako dobar razlog. Prekrasno okićene ulice, brojne adventske kućice, velebni grad i bogata gastronomska ponuda – što više možemo poželjeti u najveselije doba godine?

No, iako se glavni grad Mađarske često nalazi na listama must-visit adventskih destinacija, ove godine postoji poseban razlog zašto posjetiti Budimpeštu ususret Božiću. Naime, već sada, prije no što je službeno i krenuo sa svojim programom, budimpeštanski božićni sajam proglašen je najboljim u Europi!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hotel Moments Budapest (@hotelmomentsbudapest)

Adventski sajam koji Budimpeštu pretvara u pravu zimsku bajku

Prema selekciji Europe Best Destination Budimpešta je odnijela laskavu titulu najbolje božićne destinacije za 2022. godinu, a sve zahvaljujući adventskom sajmu koji će trajati gotova puna dva mjeseca i pretvorit će cijeli grad u pravu zimsku bajku.

‘Ljubav i sigurnost’, slogan je kojim tradicionalna Adventska fešta ispred Bazilike svetog Stjepana u srcu Budimpešte otvara svoja vrata, a kako se protekle dvije godine zbog pandemije koronavirusa nije mogao organizirati dovoljno raskošan sajam, sada su gradske vlasti odlučile sve nadoknaditi. Tako će na brojnim adventskim kućicama diljem grada svoje rukotvorine, gastro specijalitete i domaće proizvode prodavati preko 100 lokalnih obrtnika.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ttr-Hrvth Lili (@hrvthlili)

Osim tradicionalnih kućica, grad će oživjeti i zbog brojnih popratnih programa poput koncerata i predstava na otvorenom, a zna se i da će biti okićen s više od sto tisuća lampica. Najavljen je i spektakularni LightShow koji će se svakog dana projicirati na samom pročelju Bazilike. Svake adventske nedjelje će uz to biti organizirano i ritualno paljenje svijeće, a popratit će ga glazbeni nastupi koji će svirati božićne pjesme.

Ono što je posebno lijepo i pohvalno kod ovogodišnjeg Adventa u Budimpešti je i to što je on humanitarnog karaktera. Naime, brojne humanitarne organizacije surađuju s izlagačima koji će dio svojih prihoda donirati u humanitarne svrhe – i tako stvarno oživjeti istinski duh Božića.

Cijeli program Adventa u Budimpešti pročitajte ovdje i već danas krenite planirati svoj vikend izlet u ovaj divan grad udaljen samo 5 sati od Zagreba.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli UTAZZ MAGYARORSZÁGON (@utazz.magyarorszagon)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Visit Budapest (@visitbudapest_official)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli North Travel Service Inc. (@northtravelinc)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaBožićni sajam u Budimpešti već slovi za najbolji ove godine. Evo zašto...

Ljeto počinje uz KulaKula Festival i Doris Dragović u Kuli Kamerlengo

Šest ljeta za redom Trogirani i njihovi gosti uživaju u glazbenom slavlju pod nazivom KulaKula Festival koji se prometnuo u pravog malu glazbenu poslasticu...

Znamo gdje trebate potražiti novi primjerak kupaćeg kostima

Mada nam je izgledalo kao da se ljeto neće pojaviti, srećom, svibanjske kiše napravile su pauzu i podsjetile nas da nas još manje od...

Uronite u svijet modernih muških i ženskih parfema

U svijetu mirisa parfemi imaju moć izraziti našu individualnost. Svaki muškarac i svaka žena imaju svoj jedinstveni mirisi koji odražava njihov stil i osobnost....

Fotografije Baš Naš Sunset festivala izgledaju čarobno! Saznajte što vas sve očekuje

Uz vesele ritmove, puno smijeha i zabave, službeno je otvoreno posebno proljetno izdanje popularnog Baš Naš festivala. U zelenilu predivnog zagrebačkog parka Bundek, lipanj...

Facebook

91,192FanovaLajkaj

instagram