Saznali smo kada točno započinju najljepši adventski sajmovi Europe

Na vrijeme isplanirajte svoj čarobni blagdanski put!

Polako, ali sigurno kreće doba planiranja adventskih, predblagdanskih putovanja. Mnoštvo lampica, predivne dekoracije, božićna glazba i miris kuhanog vina u zraku – sve to čini adventsko doba godine čarobnim, a božićne sajmove u Europi pravim malim ‘zemljama’ čudesa, u kojima nam se čini da je sve moguće i da živimo u bajci.

Osim našeg zagrebačkog, u Europi postoji još desetak vrlo popularnih božićnih sajmova, a neki od njih nalaze nam se i u susjedstvu. Tako svake godine obožavamo isplanirati vikend izlet do Beča, Budimpešte ili Praga kako bismo osjetili magiju Božića u punom smislu. Sada su konačno objavljeni i svi datumi službenog početka Adventa i adventskih sajmova u mnogim gradovima, a mi vam donosimo njihov pregled – tako da na vrijeme znate koji sajam posjetiti i gdje uživati u božićnoj čaroliji.

Prag

Prag, glavni grad Češke, ove godine će svoj božićni sajam održati od 2. prosinca 2023. do 6. siječnja 2024. U tom periodu središte tog ionako prekrasnog grada pretvorit će se u pravu božićnu bajku – trgovi će blistati pod tisućama lampicama, a ulicama se širiti miris čeških slatkih delicija.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Luxury Travel Specialist. (@gulliversluxurytravel)

Beč

Bečki Advent jedan je od omiljenijih u ovom dijelu svijeta, a za to postoji i razlog. Održava se već stoljećima, prostire se po cijelom Beču te nudi mnoštvo sadržaja – a doći do njega relativno je brzo i lako. Ove godine adventski bečki sajam trajat će od 18. studenog 2023. do 26. prosinca 2023.

Budimpešta

Budimpeštanski adventski sajam ove je godine ponovno, treći put za redom, proglašen najboljim božićnim sajmom Europe. Do njega vam treba oko 4 sata vožnje automobilom, a put se itekako isplati jer je ugođaj navodno divan. Ulice Budimpešte tako će oživjeti pod božićnim lampicama od 17. studenog do 31. 12. ove godine.

Salzburg

Nešto manje razvikan, ali nikako manje vrijedan je i austrijski advent u Salzburgu, gradiću poznatom po Mozartu. Glazba, umjetnost i božićni ugođaj ovdje se stapaju u neodoljiv miks koji možete posjetiti od 23. studenog 2023. do 1. siječnja 2024.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Salzburg Tourism (@visitsalzburg)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaSaznali smo kada točno započinju najljepši adventski sajmovi Europe

Prvi gutljaj, prvi poljubac: Želimo ove slatke šalice koje se ljube

Daleko je iza nas dan ljubavi i zaljubljenih, naravno Valentinovo, ali budući da vjerujemo da na znakove pažnje uvijek treba misliti, pronašli smo jedan...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram