Velika planina prekrivena šafranima idilična je proljetna destinacija

Donosimo vam pregled razloga zašto je sada pravo vrijeme da ju posjetite.

Slovenija je neiscrpan izvor inspiracije kada je riječ o vikend izletima. Površinom mala, ali ljepotama vrlo bogata, ova susjedna nam zemlja zove nas u posjet i u travnju, a odlična ideja je da posjetite impresivnu Veliku planinu. Naime, ova prekrasna planina smještena u Kamničko-Savinjskim Alpama tijekom proljeća postane carstvo ljubičastih i bijelih šafrana – koji se protežu kilometrima livada te stvaraju zapanjujuć prizor za pamćenje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hribovc.si (@hribovc.si)

Velika planina je inače poznata po tome što se na njoj nalazi jedno od najvećih visokoplaninskih pastirskih sela – gdje tijekom toplijeg dijela godine možete kupiti lokalni kravlji sir te gledati krda alpskih kravica na ispaši. Osim toga, ovdje se nalaze i tradicionalne pastirske kućice, koje su dijelom pretvorene u muzeje te pričaju priču o stanovnicima ovog kraja koji su u prošlosti 6 mjeseci tijekom zimskog perioda godine na Velikoj planini živjeli na osami, čekajući da se led i snijeg oko njih otope.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jaz pa pojdem (@jazpapojdem)

Očekivano, do vrha Velike planine vodi vas nekoliko planinarskih staza, ali i sjedežnica, pa možete birati kako želite stići do vrha – te do zaravni s kućama i šafranima. Prizori koji se s vrha pružaju na okolicu oduševljavaju uvijek, ali ponajviše u proljeće, a garantiramo da ćete snimiti i iznimno impresivne fotografije ovog područja – od mora šafrana, preko krava, do borovih šuma i mreže pastirskih kućica, gdje god pogled seže ovdje će naići na nešto lijepo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Croatian Nomads (@croatiannomads)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Feel Slovenia (@feelslovenia)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hribovc.si (@hribovc.si)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaVelika planina prekrivena šafranima idilična je proljetna destinacija

Keramičarska radionica kojom pomažemo napuštenim psima? Odmah se prijavljujemo!

Poznati zagrebački keramičarski studio Morra ovog mjeseca organizira jako poseban događaj, odnosno kreativnu radionicu keramike u suradnji s Udrugom Dog&Go, s ciljem skupljanja novca...

Domenica otkrila svoju Prvu ljubav!

Domenica, mlada glazbenica s otoka Korčule, izazvala je veliko zanimanje svojom novom pjesmom ”Prva ljubav, prva bol”. Ovaj ljetni hit predstavlja Domenicu u potpuno...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram