Volimo mi i Rim i Veneciju i Napulj, no jeste li čuli za najromantičniji talijanski gradić Alberobello?

Definitivno ‘must-visit’ destinacija ovog proljeća.

Proljetna putovanja od nekoliko dana među najdražim su nam oblicima city-breaka, a sljedećih mjeseci svakako se planiramo uputiti u uvijek predivnu Italiju. Naša susjedna država bogata je kulturom, poviješću, prekrasnom arhitekturom kao i gastro ponudom koja oduševljava, a iako se volimo uvijek iznova vraćati u gradove poput Venecije, Rima, Padove ili pak Napulja, sada bismo voljeli otkriti i neke manje razvikane bisere.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli EARTH (@earthbestshots)

Talijanski gradić koji je poznat po svojim tradicionalnim kućicama

Jedan od njih svakako je maleni gradić Alberobello koji se nalazi pod UNESCO-vom zaštitom svjetske baštine u Europi te oduševljava ljepotom i unikatnim šarmom. Naime, to je gradić koji je znan po svojim tradicionalnim kućicama naziva trulli. Trulli su zaštitni znak ovog gradića, a prepoznatljivi su po svojim krovićima stožastih oblika. Napravljene od vapnenca u 14. stoljeću, ove kućice su odraz kulture i arhitekture ovog kraja, a danas ih žele posjetiti turisti iz cijelog svijeta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Michele (@micheizzo)

Inače, Alberobello je smješten na jugoistočnom dijelu Italije, u regiji Puglia. Samo ime grada dobilo je naziv prema terminu za ‘prekrasno drveće’, a prema legendama na mjestu grada se nekoć nalazila golema hrastova šuma.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Michele (@micheizzo)

U nekim se kućicama Alberobella nalaze maleni muzeji, suvenirnice ili pak slatki restorani, a u nekima možete čak i odsjesti. Svrstane su na UNESCO-v popis svjetske zaštite 1996., a danas su većinom destinacija na koju se upućuju ljubavni parovi. Naime, ulice ovog mjesta zrače romantikom pa je posjet Alberobellu idealna prilika za kratko putovanje s partnerom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Michele (@micheizzo)

PutovanjaMeđunarodna putovanjaVolimo mi i Rim i Veneciju i Napulj, no jeste li čuli...

Zagreb je dobio prvi Muzej putovanja! Evo što zasad znamo

Zagreb svake godine postaje sve bogatiji i bogatiji za ponudu kulturnih sadržaja – od radionica izrade bonsai drvaca, preko wine radionica i keramičarskih kreativnih...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram