Najfotogeničniji ulaz u Jadransko more: Uvala u Malom Lošinju koja skriva velike ljepote

Ovog kasnog proljeća ili ljeta svakako razmislite o posjetu ovoj čudesnoj lokaciji.

S obzirom da smo ovog tjedna po prvi puta ove godine doživjeli visoke temperature koje su se u Zagrebu penjale i do 30 stupnjeva, logično je da su se u našim mislima počeli pojavljivati i planovi za ljeto. Sezona godišnjih odmora krenut će krajem lipnja, a mi vam danas donosimo ideju za idealan vikend izlet prije “pravog”, dugotrajnog odlaska na more ili pak ideju gdje da provedete cijeli godišnji. Naime, otok Mali Lošinj poznat je kao otok vitalnosti, nevjerojatno čistog zraka i akvatorija kojim vladaju predivni dupini, no jeste li znali da on skriva i jedno iznimno fotogenično mjesto?

Dakle, radi se o uvali Čikat koja se može pohvaliti nevjerojatnom prirodnom ljepotom, kao i prekrasnim vilama duž obale, a od kojih je najpoznatija Villa Karolina koja ima kameni, prekrasni ulaz u more koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Timotej 🇭🇷 (@timotej)

Ova nekadašnja privatna rezidencija ima vlastiti ulaz u more koji zrači luksuzom i grandioznošću, a iako je nekoć bio rezerviran samo za austrougarsku elitu, danas je dostupan baš svima – te je zato i preplavio Instagram. Stoga, želite li ući u more poput kakvog pripadnika kraljevske obitelji, ovdje ćete se tako i osjećati. Riječ o stepenicama koje vode direktno u more, a ujedno su i iznimno dobra kulisa za fotkanje. Nije stoga ni čudo da su postale hit među travel influenserima.

Inačer, izgradnja same Ville Karoline započela je 1898. godine, a naručitelj radova bio je Josef F. Lovasy, dok je nacrt napravio poznati bečki arhitekt Wiedenfeld. Izgrađena rezidencija je predivna, u secesijskom stilu, s prekrasnim dekoracijama, a oko nje se i danas nalazi pažljivo njegovan vrt. Ono što je zanimljivo je to da je uvala Čikat proglašena i park-šumom te je danas zaštićena. Danas je cijeli Čikat tako pošumljen s alepskim borom, a gdje god da pogledate možete pronaći hlad tijekom najveće ljetne žege. Uz kristalno čisto more i osunčanu obalu, rekli bismo da se radi o savršenom spoju prirodnih elemenata koji pozivaju na uživanje svih čula.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Timotej 🇭🇷 (@timotej)

Ukoliko dakle ove godine tražite spoj uživanja u luksuznom ambijentu, prekrasne prirode i mjesta na kojima ćete snimiti genijalne fotke, ali doživjeti i trenutke za pamćenje – ovo bi mogla biti vaša savršena destinacija. Mali Lošinj ionako je poznat kao jedan od najljepših hrvatskih otoka, a s obzirom da je s njega lako doći i do Velog Lošinja i do Cresa, ljetnim avanturama na ovoj destinaciji nema kraja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Timotej 🇭🇷 (@timotej)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Putni Kofer🧳 (@putni_kofer)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Love Croatia (@volimhrvatsku)

PutovanjaHrvatskaNajfotogeničniji ulaz u Jadransko more: Uvala u Malom Lošinju koja skriva velike...

Prvi program prevencije rizičnog ponašanja u virtualnom okruženju u osnovnim školama

Hrvatski Telekom je u suradnji s Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom (ERF) Sveučilišta u Zagrebu pokrenuo projekt „Alati za moderno doba“, prvi strukturirani i znanstveno utemeljeni program...

Predstavljen branding otoka Hvara

Turističke zajednice otoka Hvara predstavile su zajedničku brand strategiju, slogan, vizualni identitet i brand video. Riječ je o najopsežnijem brandingu jednog hrvatskog otoka, čiji...

Facebook

91,192FanovaLajkaj

instagram