Tepaju mu da je najljepši bazen na Jadranu. Biste li se i vi okupali na ovom magičnom mjestu?

Trenutno sanjarimo o ovom mjestu.

Nakon što smo vam predstavili najljepše morsko stepenište na Malom Lošinju, došlo je vrijeme i da vas upoznamo s bazenom koji očara svakoga tko ga vidi – a nalazi se u Dubrovniku. Naime, u neposrednoj blizini morske kamene obale, s pogledom na stare gradske dubrovačke zidine, smjestio se u sklopu dubrovačkog luksuznog hotela Excelsior i najljepši jadranski bazen, kako mu mnogi tepaju.

Smješten u raskošnoj vili/hotelu iz 1913. godine, ovaj bazen postao je Instagram senzacija zahvaljujući travel influencerima koji ga svake godine posjećuju i pored njega snimaju fenomenalno lijepe fotke. S pogledom na zaštićeni Stari grad i more te samo pet minuta šetnje od gradskih zidina, izuzetna lokacija u kombinaciji s besprijekornom tradicijom čini Excelsior jednim od kultnih dubrovačkih hotela, a ovaj je divan kameni bazen samo jedan detalj zbog kojeg ga mnogi žele posjetiti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Adriatic Luxury Hotels (@adriaticluxuryhotels)

Pravokutnog oblika, ograđen velikim kamenim blokovima i skoro sa svih strana okružen zapljuskivanjem valova, ovaj se bazen zapravo sastoji od kamenih stepenica i „okvira“ bazena, a samo dno je ono morsko. Dakle, bazen je napunjen morskom vodom, a koja se ulijeva kroz razmake između kamenjem. Zbog toga visina vode u bazenu može značajno varirati ovisno o plimi ili oseki te se na taj način mijenja i izgled, ali i iskustvo samog kupanja u bazenu. U jedno vrijeme ćete naići na plićak za djecu, a u drugom trenutku možete bazen pronaći dupkom pun i vrlo dubok. Impresivno, zar ne?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Adrian Baias (@adrianbaias)

Uz sami bazen se očekivano nalaze i terase za sunčanje, a s obzirom da se pogled pruža na jedan od najimpresivnijih prizora na Jadranu, zidine Dubrovnika, uopće nas ne čudi da za uživanjem pored njega vlada tolika pomama. Prizori sa sljedećih nekoliko fotografija samo su nas dodatno učvrstili u stavu da se radi o magičnom mjestu koje spaja opuštanje i ljetno osvježenje s vrhunskim arhitektonskim dizajnom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli She is Not Lost 🌎 (@sheisnotlost)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Adriatic Luxury Hotels (@adriaticluxuryhotels)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Executive Traveller (@executivetraveller)

PutovanjaHrvatskaTepaju mu da je najljepši bazen na Jadranu. Biste li se i...

Kako biti podrška u trenutku suočavanja s dijagnozom raka dojke?

Mjesec listopad je poseban mjesec jer je posvećen borbi protiv raka dojke. Samim time, vrijeme je kada se diljem svijeta ističe važnost prevencije, ranog...

Za sve fanove ‘Friendsa’: Preslatke jeftine Sinsay jastučnice!

Humoristična serija ‘Friends’ koja je obilježila 1990-e odavno uživa kultni status, a zbog svoje feel-good vibre gledatelji joj se sada već desetljećima stalno iznova...

Facebook

91,192FanovaLajkaj

instagram