Google Fonts

400: Too many fonts requested for Internet Explorer

Please request fewer web fonts for Internet Explorer or only the fonts which are used on this page. Older versions of Internet Explorer block and download ALL requested web fonts, whether they are used or not.

Requested (8) web fonts: Family{name=Catamaran, foundry=Google, namespace=api, version=v7} (style: normal, weight: 400, {wght=400.0}),Family{name=Crimson Pro, foundry=Google, namespace=api, version=v13} (style: normal, weight: 400, {wght=400.0}),Family{name=EB Garamond, foundry=Google, namespace=api, version=v14} (style: normal, weight: 400, {wght=400.0}),Family{name=Lato, foundry=Google, namespace=api, version=v17} (style: normal, weight: 400),Family{name=Montserrat, foundry=Google, namespace=api, version=v15} (style: normal, weight: 400),Family{name=Open Sans, foundry=Google, namespace=api, version=v18} (style: normal, weight: 400),Family{name=Playfair Display, foundry=Google, namespace=api, version=v21} (style: normal, weight: 400, {wght=400.0}),Family{name=Roboto, foundry=Google, namespace=api, version=v20} (style: normal, weight: 400)

For reference, see the Google Fonts API documentation.

Tri lagana načina za meditaciju koja ne uključuju mirno sjedenje sa zatvorenim očima

Ako vam ne ide klasična meditacija, probajte nešto novo...

Već ste se vjerojatno naviknuli na gotovo svakodnevno spominjanje ubrzanog načina života koji je izvor brojnih problema za naše psihičko i fizičko stanje, toliko da je to gotovo postala floskula koju  ignorirate. Čekati da svijet postane “usporeniji” jednako je čekanju Godota, točnije mogli biste se itekako načekati. Što onda napraviti kako bi barem malo usporili svoj unutrašnji sat, kako bi bolje reagirali na intimna previranja i stabilnije kročiili kroz život?

Odgovor je mindfulness ili usredotočena svjesnost koju je najlakše ilustrirati primjerom djece koja se igraju ili udube u neku zadaću potpuno bivajući u sadašnjem trenutku. Možda je meditacija najlogičniji način za vježbanje mindfulness-a, no kao sa svim praksama koje tek planirate uvesti u život, za meditaciju je potrebna konzistentnost. Baš kao i tjelovježbu, meditaciju morate prakticirati više puta tjedno i prihvatiti kako će vam nekad ići bolje, nekad lošije i kako je potrebno vrijeme za “usavršavanje”.

No, ako vam je teško krenuti od meditacije, možda možete iskušati neke nove metode koje će vaš um prebaciti u sadašnji trenutak i koje možete već danas isprobati. Zapamtite, cilj meditacije nije da se riješite svojih misli jer to nije moguće, nego da postanete promatrač svojih misli.

Hodanje prema odredištu

Oni koji još nisu iskušali meditaciju ili oni koji još ne mogu odvojiti 15-ak minuta samo za sebe, ovaj način meditacije mogu isprobati “u hodu”, jedini je uvjet da budete usredotočeni na dva elementa: prvi je kretanje nogu i stopala, drugi su pozitivne stvari koje se događaju oko vas.

Prvo započnite sa svojim tijelom, uočite snagu i brzinu kojom se krećete te kako stopala udaraju od tlo i koji osjećaj imate u nogama. Nakon toga proširite misli na način da uočavate pozitivne detalje u svom okolišu: smijeh nepoznate osobe, plavo nebo, cvrkut ptica… Um će sigurno i ovdje odlutati na svakodnevne probleme i kada to uočite vratite se opet traženju pozitivnih stvari.

Joga

Najvažnija stvar kod prakticiranja joge je svjesnost o svakom pokretu i usklađivanju pokreta s disanjem. Osim što ćete se istegnuti i napraviti vježbu, joga će vas držati u sadašnjem trenutku. I ne, nisu vam potrebni skupi satovi i oprema jer uz pomoć You Tubea jogu možete vježbati kod kuće.

Hodanje po ravnoj liniji

Pronađite mjesto na kojem možete hodati gore-dolje u trajanju od 30 sekundi. Pripazite da nema prepreka na tom putu i da je riječ o relativno mirnom mjestu koje nema previše vizualnih distrakcija. Pogled usmjerite na nekoliko koraka ispred sebe i pronađite mantru koju ćete izgovarati tijekom hodanja. Mantra će vas zadržati u sadašnjem trenutku, a može biti bilo koja izjava, od “ja to mogu” do “sada sam tu”.

Zdravlje Alternativna medicina Tri lagana načina za meditaciju koja ne uključuju mirno sjedenje sa zatvorenim...

povezano

jolie preporuke

Božićni filmski klasici koje možemo gledati iznova i iznova

Službeno nas do Božića dijeli još manje od mjesec dana što znači da će uskoro TV program postati ispunjen tradicionalnim biblijskim filmskim pričama, blockbusterima...

Trending

Pokušajte sami napraviti Mickey Mouse kuglice za božićno drvce!

TikTok nam je često izvor zanimljivih "uradi sam" projekata (ovdje čekirajte samo neke koje smo izdvojili), a posljednji na koji smo naletjeli može se...

Facebook

84,499ObožavateljiLajkaj

instagram

pročitajte

Pokušajte sami napraviti Mickey Mouse kuglice za božićno drvce!

TikTok nam je često izvor zanimljivih "uradi sam" projekata (ovdje čekirajte samo neke koje smo izdvojili), a posljednji na koji smo naletjeli može se...