Idealno je vrijeme da usvojite ove navike i riješite se neželjenih kilograma!

Četiri jednostavna savjeta!

Iza nas je zima i hladni dani koji sa sobom donesu finu, ali često kaloričnu hranu pa vaga u prvim proljetnim danima postane najnepoželjniji predmet u kućanstvu. Međutim, sada je idealno vrijeme za usvojiti nekoliko zdravih navika koje će vam pomoći da izgubite koji kilogram te da isti scenarij izbjegnete u sljedećoj hladnoj sezoni.

1. Napravite popis namirnica za cijeli tjedan i pokušajte se toga držati. To ne znači da morate unaprijed smisliti i cijeli jelovnik, ali kad kupite namirnice od kojih možete napraviti doručak, ručak i večeru imate slobodu kombinirati ih i pripremati jela koja vam se baš taj dan jedu. Svakodnevni odlasci u trgovinu (koji svakako nisu preporučljivi ovih dana), uvijek dovode do kupnje viška, a počesto i nezdrave hrane.

2. “Uobročite se”, odnosno nastojte za tri glavna obroka (doručak, ručak i večeru) pojesti dovoljno da ne posežete za dodatnim zalogajima nakon obroka. Između doručka i ručka te ručka i večere možete uzeti laganu užinu, ali uvijek pazite na količinu jer i namirnice koje slove kao zdrave grickalice (poput badema) u većoj količini donose kalorije viška.

3. Ne uskraćujte si sitna zadovoljstva. Odredite jedan dan u tjednu kad ćete se počastiti nečim slatkim ili nekom kombinacijom namirnica koja uvijek vodi k nakupljanju kilograma. Tako ćete ostatak tjedna lakše suzbiti želju za sitnim grijesima.

4. Pronađite tjelesnu aktivnost koja je po vašoj mjeri. Sada je vrijeme za istraživanje jer YouTube obiluje programima –  isprobajte i pronađite nešto za sebe. Ovdje možete pronaći neke od naših prijedloga.

Fotopexels
Zdravlje Fitness Idealno je vrijeme da usvojite ove navike i riješite se neželjenih kilograma!

Koju metodu kontracepcije odabrati?

Kontracepcijom se nazivaju postupci za sprečavanje trudnoće, odnosno njezino planiranje. Postupci za sprečavanje trudnoće koriste se od davnih vremena, no učinkovitije i bezopasnije metode...

Facebook

84,817ObožavateljiLajkaj

instagram