Svjetski je dan omiljene slastice – čokolade! Proslavite ga uz ovu bounty mousse tortu

Desert koji spaja omiljene nam okuse čokolade i kokosa. Tko bi tome odolio?

Sedmi srpnja Svjetski je dan čokolade. S obzirom da nam inače i ne treba poseban povod da bismo uživali u senzacionalnim čokoladnim desertima, ovo je idealna prilika da se zasladimo i za to još imamo i opravdanje! Ako želite obilježiti današnji dan i odati počast mnogima omiljenoj tamnosmeđoj slastici, sugeriramo vam da spojite neodoljive okuse kokosa i čokolade u jedno – i napravite ledenu bounty mousse tortu koja će vas oduševiti.

Kremasta, lagana, a opet tako neodoljivo slatka, ova prozračna torta ne traži paljenje pećnice, pa je idealan ljetni desert. Kopija finog okusa Bounty čokoladice u ovom je receptu dovedena do savršenstva. Sve detalje donosimo vam u nastavku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Molino Rossetto (@molinorossetto)

Bounty mousse torta

Sastojci:

Biskvit:

  • 150 g ribanog kokosa (ili kokosovo brašno)
  • 150 g gustog kondenziranog mlijeka

Čokoladni mousse:

  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 140 g crne čokolade
  • 3 listića želatine

Bijeli kokos mousse:

  • 200 g bijele čokolade s kokosom
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 4 listića želatine

Ukrašavanje:

  • 50 ml slatkog vrhnja
  • 200 g mliječne čokolade

Postupak pripreme:

  • Za biskvitnu podlogu vam treba gusto kondenzirano mlijeko koje je najlakše pronaći u tubi ili limenci. Jednostavno pomiješajte naribani kokos i kondenzirano mlijeko i pritisnite tu smjesu na dno kalupa za tortu koji ste s vanjskih strana obložili pek papirom ili alu folijom. Stavite hladiti.
  • Za mousse od tamne čokolade prvo 300 ml slatkog vrhnja umutite dok ne dobijete šlag. Otopite čokoladu i oboje povežite, a preostalih 100 ml ostavite sa strane. Namočite želatinu u hladnoj vodi. Kad nabubri, ubacite ju u smjesu od čokolade i zatim dodajte još komadiće čokolade i preostalih 100 ml slatkog vrhnja. Sve nježno špatulom povežite. Dobivenu smjesu nježno nanesite na podlogu od kokosa, te dobivenu tortu pažljivo stavite u hladnjak da se krema stegne.
  • Istim postupkom napravite i kremu od bijele čokolade s kokosom, samo što koristite 200 g čokolade i četiri listića želatine.
  • Za kraj, slatko vrhnje i izlomljenu mliječnu čokoladu zagrijavajte na srednje jakoj vatri dok se čokolada potpuno ne otopi. Dobivenu slatku smjesu prelijte preko vrha torte i stavite ju hladiti na najmanje 6 sati, a najbolje preko noći. Prije posluživanja ukrasite Raffaello kuglicama ili jednostavno ribanim kokosom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Foodology (@foodology_by_anusha)

GastroReceptiSvjetski je dan omiljene slastice - čokolade! Proslavite ga uz ovu bounty...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram