Jeste li već čuli za Galebove stijene? Riječ je o istarskom raju za ljubitelje avanturizma

Jedna od prirodnih atrakcija koja obara s nogu svakoga tko je posjeti.

Jadranska je obala od svog sjevera pa do samog juga puna prekrasnih atrakcija i lokaliteta. Od pješčanih plaža, preko surovih litica Kornata, romantičnih zaljeva pa sve do morskih špilja koje oduzimaju dah. Svako malo tako se trudimo predstaviti vam neke manje poznate i ne toliko razvikane destinacije u Lijepoj Našoj, a za koje vjerujemo kako itekako zaslužuju vašu pažnju. Danas su na red stigle i Galebove stijene, raj za ljubitelje avanturizma i adrenalina, a koje su se smjestile u Istri.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by YANICK TURIN (@yanickturin)

Galebove stijene nalaze se na samo 10 minuta vožnje autom od Pule, a nude bijeg u netaknutu prirodu, kupanje u tirkiznom moru, kajakarenje kroz morske pećine i opciju skakanja s visokih morskih litica. Ova čarobna prirodna lokacija spoj je borove šume, golih stijena i divnog plavog mora, pa nije ni čudo da svake godine privlači sve veći broj posjetitelja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @beautyofpula

Izgledom slične rtu Kamenjaku, Galebove stijene također su stjenovit zaljev s bistrim, plavim morem i gustom borovom šumom na svom vrhu, a do njih vodi kratka šumska stazica. S obzirom da je prilaz Galebovim stijevama jednostavan i brz, kao i da se nalaze u blizini Pule, već su niz godina omiljeno kupalište Puljana, a glas o njihovoj ljepoti se zahvaljujući društvenim mrežama brzo prenio i diljem svijeta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ivan Štefanec | photographer (@kroz_objektiv)

Danas na Galebovim stijenama tako možete uživati u nizu aktivnosti. Od kupanja, pa sve do skakanja s višemetarskih litica ili pak kajakarenja kroz mrežu morskih pećina. Ovo je mjesto jednostavno raj za sve ljubitelje outdoor aktivnosti i adrenalina, no posjet se može prilagoditi i onima koji vole nešto pitomije načine odmaranja. U neposrednoj blizini Galebovih stijena nalaze se i lijepe šljunčane plaže, a s kojih se pruža pogled na more, ali i na okolne impresivne stijene.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli EVA CENTRIH | evinalepotilnica (@evinalepotilnica)

Zanimljivo je da se trenutno vodi rasprava o pravom imenu ovih stijena. Naime, Puljani smatraju kako su se originalno ove stijene nazivale Golubove stijene, no da su ih turisti preimenovali jer galebove, a ne golubove vežu uz more. Kako god bilo, danas je uvriježeno nazivati ih Galebovim stijenama, a ukoliko ih poželite posjetiti ovog ljeta sigurni smo da nećete požaliti. Otkrijte novu, adrenalinsku stranu Istre i uvjerite se kako ta megapopularna turistička regija ima za ponuditi puno više od tartufa i Motovuna.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli JAQUELINE LAGANARO (@jaquelinelaganaro)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Petra Staver (@petra_staver)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli g. (@nara_jk)

PutovanjaHrvatskaJeste li već čuli za Galebove stijene? Riječ je o istarskom raju...

Brow artistica Ket Crnolatac lansirala svoj dugoočekivani beauty brand

Katarina Crnolatac, poznata hrvatska beauty & brow artistica i vlasnica studija za uljepšavanje obrva i lica, lansirala je svoj dugoočekivani beauty brand pod nazivom...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram