Ovaj je nebesko plavi smoothie zaludio društvene mreže, a mi imamo recept

Iako dolazi u boji Štrumpfova, jako je zdrav!

Svako malo društvene mreže populariziraju neki novi trend dekoriranja interijera, stiliziranja kose ili noktiju ili pak proslave neki odjevni predmet u toj mjeri da on postane viralan. Isto tako, foodieji svijeta mogu zahvaliti društvenim mrežama na brojnim neobičnim receptima koje se možda sami mnogi ne bi sjetili isprobati – a zahvaljujući Instagramu i TikToku sada su hit koji svi pripremaju u svojim kuhinjama. Nakon tjestenine s feta sirom i cherry rajčicama, mini palačinki i buddha bowlova, na red je došlo i isprobavanje viralnih trendi smoothieja, od kojih je Instagram i TikTok ponajviše zapalio ovaj nebesko plavi koji vam danas predstavljamo.

Naime, neobičnog naziva „Coconut cloud smoothie“, ovaj je zdravi napitak oduševio javnost zahvaljujući svom ljetnom, laganom okusu, ali i zdravim sastojcima koji ga čine pravom vitaminskom bombom. Iako plavu boju neba nužno ne povezujemo sa zdravim namirnicama, jer nas prvenstveno podsjeća na Štrumpf plave umjetne sladolede iz djetinjstva, ova je smoothie dokazano spoj odličnih okusa i hvalevrijednih namirnica bogatog nutritivnog sastava.

Plava boja ovog smoothieja dolazi od spiruline i borovnica, a osim ta dva sastojka, recept sadrži pravu riznicu zdravih masnoća, proteina i vlakana, pa je ovo ljeto odlična prilika da ga isprobate i uvrstite u svoj jelovnik – zasigurno će vas oboriti s nogu. Kremasta tekstura, osvježavajuć okus i pjenica na vrhu koja asocira na oblake, što više možete i poželjeti od jednog osvježavajućeg ljetnog obroka?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Saskia Pougnet-Bechard (@saskia.pb)

Nebesko plavi smoothie

Sastojci: 

  • 1/2 šalice borovnica
  • 1/4 šalice hladnog kokosovog vrhnja
  • 1/3 šalice bademovog mlijeka
  • 1/2 smrznutog avokada
  • 1/2 smrznute banane
  • 1/4 šalice smrznutog ananasa
  • 2 žličice bademovog maslaca
  • 1 žličica vanilije
  • 1 žličica plave spiruline
  • vanilija stevija ili drugi zaslađivač

Postupak pripreme: 

Prvo pjenjačom mutite kokosovo vrhnje sve dok ne postane izdašno i pahuljaste teksture, kao pjenica. Stavite zatim tu smjesu na dno čaše ili zdjelice i ostavite 2 žlice iste smjese za kasnije dekoriranje smoothieja. U čašu potom stavite žličicu spiruline i ostavite sa strane. U blenderu pomiješajte borovnice, bademovo mlijeko, avokado, bananu, ananas, bademov maslac, vaniliju i zaslađivač te sve dobro pomiješajte. Smjesa treba postati glatka i kremasta. Ulijte zatim vaš napitak u čašu na čijem dnu leži pjenica od kokosovog vrhnja i poslužite s dodatkom dvije žlice iste pjenice na vrhu smoothieja. Uživajte u ovom jednostavnom tekućem obroku punom minerala i vitamina!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hara Kim (@helloharakim)

GastroGreen healthyOvaj je nebesko plavi smoothie zaludio društvene mreže, a mi imamo recept

YSL beauty predstavlja novu LOVESHINE liniju proizvoda

Od 2019. Dua Lipa globalna je brend ambasadorica za YSL beauty Libre liniju mirisa; a danas nastavlja utjelovljavati modernu ženstvenost kao novoimenovana globalna ambasadorica...

„Kućna“ verzija brow lifta po prvi puta dostupna je i u Hrvatskoj

Beauty inovacije iz dana u dan, preplavljuju društvene mreže, a itekako je teško, ako ste prava beauty entuzijastica, ne zajahati na isti taj val....

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram