Osvježenje na štapiću: Sladoled od gina i lubenice koji je gotov za čas posla

Nije samo gin s lubenicom hit ovog ljeta, već i deserti koji kombiniraju te neodoljive okuse.

Lubenica je naše najdraže ljetno voće. Iznimno bogate vodom, slatkog, osvježavajućeg okusa i upečatljive crvene boje, lubenice su esencija ljeta, a trenutno su na vrhuncu sezone. I dok su još sočne i pune soka pravo je vrijeme da ih iskoristimo za svježe osvježavajuće salate, ukusne limunade i koktele, ali i za deserte koje možete napraviti uz jako malo truda i sastojaka.

Naime, nakon što je koktel od gina i lubenica postao Instagram gastro hit, svijetom se proširilo i oduševljenje ukusnom ljetnom slasticom na bazi ta dva sastojka – DIY domaćim sladoledom! Osvježavajuć, neodoljivog slatkog, a zbog gina opet pikantnog okusa, ovaj sladoled zaintrigirat će vaše nepce, pa ga pokušajte napraviti što prije, dok sezona lubenica još traje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Alli Smith (@anallievent)

Domaći sladoled od gina i lubenice

Sastojci:

  • Cca 900 grama lubenica
  • Gin (količina po želji)
  • 250 grama grčkog jogurta ili kondenziranog mlijeka

Postupak pripreme:

Otprilike 700-900 g lubenice očistite od koštica i narežite na malene kockice. Zatim tako narezanu lubenicu rasporedite na lim ili u zdjelu i stavite ih u hladnjak na hlađenje na tri sata. Nakon toga ih izvadite i ubacite u blender. Izblendajte lubenicu dok ne dobijete kremastu smjesu, a zatim u istu ulijte 250 grama grčkog jogurta ili kondenziranog mlijeka. Sve skupa izblendajte i stavite u kalupe prikladne za sladoled na štapiću. Stavite na hlađenje oko 3 do 4 sata.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Monalisa (@monalisa_zmrzlina)

GastroReceptiOsvježenje na štapiću: Sladoled od gina i lubenice koji je gotov za...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram