Ljeto je idealno doba za uživanje u sirovim slasticama, a kako trenutno na svim tržnicama Lijepe Naše možete pronaći svježe bobičasto voće odlučili smo vam predstaviti recept za jednostavnu tortu od malina, omiljenih citrusa limuna i kokosa, esencije ljetnih okusa.
Ovaj gastro spoj oborit će vas s nogu, a priprema je više nego jednostavna. Treba vam samo blender i kalup za tortu, a sve sastojke možete pronaći u bilo kojem dućanu. Ova osvježavajuća, lagana i lako probavljiva torta odličan je izbor za bilo koji vruć i sparan ljetni dan.
Sirova torta od malina, kokosa i limuna
Sastojci:
Podloga:
- 150 g pečenih mljevenih lješnjaka
- 120 g otkoštenih svježih datulja
Sloj od limuna:
- 150 g sirovih indijskih oraha
- 100 ml limunovog soka
- 30 g naribane korice limuna
- 1/3 žličice kurkume u prahu
- 100 g tekućeg meda
- 30 g kokosovog ulja
Sloj od malina:
- 150 g sirovih indijskih oraha
- 30 g kokosovog ulja
- 80 g tekućeg meda
- 180 g malina
Sloj od kokosa:
- 100 g sirovih indijskih oraha
- 25 g kokosovog ulja
- 30 g tekućeg meda
- 20 g kokosovog brašna za kolače
- 100 g kokosovog mlijeka
Postupak pripreme:
- Prvo pripremiti indijske orahe. Za svaki sloj posebno izvagati u posebne posude indijske orahe i potopiti ih u hladnu vodu na minimalno 4 sata da omekane. Prije blendanja ih isprati vodom i dobro ocijediti.
- Za podlogu prvo sameljite pečene lješnjake. Otkoštite svježe datulje i pomiješajte ih sa mljevenim lješnjacima. Zamijesite ljepljivu, ali čvrstu smjesu. Obruč kalupa za torte obložite pek papirom i na podlozi za torte utisnute smjesu od lješnjaka i datulja.
- Svaki sloj kreme se pravi tako što se svi sastojci ubace u blender i blendaju dok se ne dobije glatka smjesa (prvo radite kokos, pa ga izlijte na tortu, pa sloj od limuna, pa sloj od malina).
- Na podlogu ravnomjerno rasporedite prvi sloj kreme, a zatim tortu stavite u zamrzivač na najmanje pola sata kako bi se krema malo očvrsnula. Postupak ponoviti sa svakim slojem kreme. Nakon ravnomjernog nanošenja i treće kreme, površinu prekrijte prozirnom folijom i tortu odložite na nekoliko sati u zamrzivač.
- Tortu izvadite iz zamrzivača najmanje 20 minuta prije serviranja kako bi omekšala. Nakon prvog vađenja, možete je cijelu izrezati na komade željene veličine i poslužiti koliko vam je potrebno, a ostatak tako izrezane torte čuvati u zamrzivaču.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.