Breskve iskoristite i za slana jela: Salata s pršutom i mozzarellom odlična je ideja

Obožavamo kombinacije slanih i slatkih okusa.

Ako tražite inspiraciju za jednostavno, a jako ukusno ljetno jelo koje možete pripremiti za samo nekoliko minuta, imamo ideju – složite si ovu laganu slatko-slanu salatu s breskvama, mozzarellom i pršutom. Sve ove omiljene ljetne delikatese kombinirane u jedno ostavit će vas sitima i zadovoljnima, a bez težine u želucu.

Naime, nutricionisti preporučuju da ljeti hladimo organizam iznutra konzumacijom hladnih salata, juha i smoothieja, a ovakav tip jela idealan je odabir za svako doba dana jer osigurava umjeren unos kalorija, ali i izdašnu količinu vitamina i nutrijenata potrebnih za pravilno funkcioniranje organizma.

Kako su breskve znane i kao voćne kraljice ljeta, a u kolovozu su najsočnije i najslađe, svakako ih iskombinirajte ne samo u desertima već i u ovakvim bogatim salatama. Sama priprema doista ne može biti jednostavnija.

Hladna salata od breskvi, mozzarelle i pršuta

Sastojci: 

  • Zrele breskve
  • Buffalo mozzarella
  • Pršut
  • Listići svježe mente
  • Rikola
  • Maslinovo ulje
  • Limun
  • Chili mrvice

Postupak pripreme: 

  • Za što bolji okus ovog recepta važno je koristiti što zrelije breskve, kako bi bile jako sočne, mekane i slatke. Iako količinu svih namirnica možete prilagoditi vlastitom ukusu, standardni recept uključuje pola ‘kuglice’ mozzarelle i 3-4 šnite pršuta.
  • Dakle, prvo breskve operite i, ako vam kožica smeta, ogulite ih te narežite na kriške. Mozzarellu narežite na tanke i male kriškice, a onda i pršut natrgajte na trakice ili male komadiće.
  • Prvo u tanjur položite posteljicu od rikole, zatim na nju dodajte breskve i mozzarellu, pa sve začinite solju, paprom i s malo chilija. Dodajte preko svega pršut i natrgane listiće mente te zalijte nježno maslinovim uljem. Na kraju preko salate izlijte sok pola limuna. Malo pomiješajte kako bi se okusi sjedinili i zatim poslužite.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sonia Srour Pastorini (@soniasrour)

GastroReceptiBreskve iskoristite i za slana jela: Salata s pršutom i mozzarellom odlična...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram