Trogir je čaroban u rujnu, evo nekoliko razloga zašto ga baš sada trebate posjetiti!

Tražite li ideju gdje uhvatiti zadnje 'repove' ljeta? Trogir je savršena destinacija za uživanje.

Rujan je mjesec u kojem se polako opraštamo od ljeta i pripremamo za hladne jesenske i zimske dane, međutim, to pravilo se ne mora nužno primijeniti za Dalmaciju koja uživa u idealnim klimatskim uvjetima zbog kojih ljeto zna potrajati i iza službenog kalendarskog datuma. Sunčani dani, ugodna temperatura i značajno manji broj turista razlog je zbog kojeg lokalci napokon uživaju u svemu onome što njihovi gradovi i mjesta nude, ali i poticaj ljudima iz cijele Hrvatske da rezerviraju smještaj na jugu i ulove posljednje dane ljeta.

Kako izgleda bablje ljeto u Trogiru?

Trogir, grad koji je već odavno na našoj listi mjesta koje moramo obavezno posjetiti jednom godišnje, privlači brojnim detaljima. Od impozantne arhitekture koja je pod zaštitom UNESCO-a, a u koju se ubraja katedrala Sv. Lovre s detaljnim i impresivnim Radovanovim portalom, Gradska loža s korintskim stupovima te oslikanim stropom, s remek djelima poznatih majstora Nikole Firentinca i Ivana Meštrovića, srednjovjekovna utvrda Kula Kamerlengo s koje puca pogled na trogirsku rivu, samo su neka od mjesta koja će vam se urezati u pamćenje zbog svoje povijesne i kulturne važnosti, ali i ne manje važno – ljepote koja ljude privlači već desetljećima u ovaj mediteranski grad.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tourist Board Trogir (@visittrogir)

Pridodajmo tome i specifične dalmatinske ulice koje odišu mediteranskim duhom i pozivaju na istraživanje, a za koje je dovoljna lagana i opuštena šetnja. Ništa manje važni su restorani koji su sami po sebi dovoljni da već sada na svom kalendaru odvojite vrijeme za posjetiti Trogir i koji će vas osvojiti tradicionalnom hranom, ali i modernom interpretacijom iste (napravili smo mali vodič za restorane koji možete provjeriti ovdje).

Posebnost Trogira je i fantastična lokacija koja vam omogućava da vrlo lako posjetite obližnje otoke, bilo da je riječ o Drveniku i uvali Krknjaši koji se nalaze u neposrednoj blizini, ili nešto udaljenijim otocima poput Šolte, Brača, Hvara i Visa, gdje možete uživati u ljepotama Modre špilje, Stinive i Paklenjaka – bilo da iznajmite primjerice gliser, jahtu ili jedrilicu, ili pak izaberete jednodnevni put s jednim od izletničkih brodova.

Bokun festivala

Napomenimo da se u sklopu 52. trogirskog kulturnog ljeta trenutno održava fantastični Bokun festivala, festival nijemog filma i drugih osjetila, u bajkovitom parku Malarija, a u dvije glavne festivalske večeri 9. i 10. rujna 2022. godine prikazat će se 11 Vukotićevih animiranih filmova nastalih u razdoblju od 1951. do 1961. godine.  Plus, ulaz na sva događanja potpuno je besplatan!

Nije teško zaključiti da rujan u Trogiru zaista zvuči čarobno i ako već niste imali priliku posjetiti ovaj grad otok, sada je idealno vrijeme da istražite sve njegove tajne i zakutke bez velikih turističkih gužvi. Za više informacija posjetite web-stranicu turističke zajednice grada Trogira www.visittrogir.hr, a za istraživanje dodatnih mogućnosti tu je njihova IG stranica i tagovi #visittrogir i #whytrogir.

PutovanjaHrvatskaTrogir je čaroban u rujnu, evo nekoliko razloga zašto ga baš sada...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram