Revolucija u Zari: Uskoro se pokreće stranica na kojoj ćete moći prodavati nošene komade

Inicijativa high street brenda koja je oduševila svijet.

Pitanje modne održivosti sve je veći problem modne industrije o kojem se sve češće i žustrije razgovara. Kao što znamo, modna industrija je jedan od vodećih zagađivača okoliša, a takozvani fast fashion brendovi poput Zare, Manga i H&M-a posebno su često na meti kritika zbog načina na koji rade. Proizvode odjeću kao na traci, izbacuju neprestano nove kolekcije, potplaćuju radnike zemalja Trećeg svijeta, a još k tome ih optužuju i za sve lošiju kvalitetu odjeće.

Zbog sve većeg bunta javnosti kada je riječ o modnoj održivosti, fashion giganti primorani su se prilagoditi vremenima i iznaći kompromisna rješenja koja im neće ugroziti profit, ali će zadovoljiti i njihove kupce koji žele održivije opcije i više modne odgovornosti.

Tako je Zara sada oduševila modni svijet jer je high street div objavio da pokreće svoju platformu za prodaju njihovih nošenih komada, kao i onih kojima je potreban manji popravak!

To je pokušaj da u praksi primijene model cirkularne mode, odnosno ‘recikliranja’ komada koji su nosivi, a nekome se više ne sviđaju ili im ne odgovaraju. Ideja je da kupci tako razmjenjuju komade umjesto da ih vraćaju u trgovine ili pak bacaju u smeće. Cilj je da svaki modni komad prođe kroz ruke najmanje dva vlasnika, a sve u svrhu zaštite okoliša i smanjenja negativnog utjecaja brze mode na ekologiju.

Službeno će platforma startati sa svojim radom 3. studenog i to u Velikoj Britaniji, a ako se nakon testnog razdoblja pokaže da stvar funkcionira i da ljudi dobro reagiraju na ovakav koncept, proširit će se na cijeli svijet.

ModaModa vijestiRevolucija u Zari: Uskoro se pokreće stranica na kojoj ćete moći prodavati...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram