Klasični talijanski tiramisu bezvremenski je desert kojem se uvijek rado vraćamo. Kremasta tekstura mascarpone sira, okus kave, ruma i kakaa u ovom kolaču oduševljavaju pa ne čudi da se radi o talijanskom specijalitetu svjetskog glasa. Ako ste i vi među onima koji obožavaju ukusne zalogaje tiramisua, pronašli smo recept koji će vas oduševiti.
Radi se o malim, sočnim i neodoljivo aromatičnim kuglicama koje jamče eksploziju okusa, a lako ih je pripremiti. Ovaj simpatičan twist na provjereni klasik isprobajte napraviti čim prije – trebat će vam samo 15 minuta!
Tiramisu kuglice
Sastojci:
- 24 piškote
- 200 grama mascarpone sira
- 30-50 grama šećera u prahu
- 3-4 žlice ili više kuhane jake kave
- kakao za posipanje
Postupak pripreme:
- Piškote sameljite. Mascarpone sir mikserom izmiksajte dok ne bude potpuno kremast, dodajte šećer i kavu pa sve dobro izmiksajte. Sad umiješajte mljevene piškote, pa špatulom sve sjedinite u kompaktnu smjesu. Prekrijte zdjelu plastičnom folijom i stavite u hladnjak na 30 min do 1 sat.
- Uzimajte male komadiće smjese i oblikujte kuglice od oko 2 do 2.5 centimetra veličine. Svaku kuglicu urolajte u kakao prah. Ako ih želite umakati u rastopljenu čokoladu, rastopite čokoladu u intervalima od 15 sekundi u mikrovalnoj ili je rastopite na pari. Poslužite dobro ohlađeno.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.