Pjenušac koji će obilježiti blagdansko vrijeme

Uspješnu poslovnu godinu vinarija Enosophia proslavila novim pjenušcem.

Uspješan kraj godine vinarija Enosophia obilježila je predstavljanjem  neizostavnog pratitelja blagdana i posebnih prigoda – pjenušavog vina Memoria. Proizvedena klasičnom metodom, četvrta je to etiketa pjenušavih vina iz sparkling linije Enosophije, koje međusobno povezuje promocija kulture ispijanja pjenušaca.

Pjenušavo vino Memoria

Uz azijske zalogaje i druga feričanačka vina, graševinu Trs No. 5, novo crno vino Enosophije, Lingua Franku i poznatu frankovku Miraz, vinarija Enosophia zajedno je s uzvanicima, novinarima i influencerima, nazdravila nadolazećoj godini svojim novim pjenušcem, čije ime dolazi od latinske riječi memoria, koja označava pamćenje ili prisjećanje. Ime simbolizira i događaje u životu koji su povod za otvaranje skupocjenog pjenušca stvaranog godinama.

„Rođenje djeteta, vjenčanja, obljetnice, rođendani ili napredak u karijeri životne su prekretnice koje svi želimo zabilježiti i zapamtiti te ih se rado prisjećamo. Iako se pjenušci vežu uz slavlje posebnih prigoda, mi mislimo da je poanta zapravo u posebnim ljudima. To nam je bila misao vodilja kada smo stvarali Memoriju – pjenušac kojem smo dali notu osobnosti. Naše uspješno poslovanje i sve ovogodišnje uspjehe, počevši od međunarodnih nagrada za naša vina, osvojenog srebrnog Decantera zlatnog sjaja i novih realiziranih poslovnih projekata, poput obnove kurije u Feričancima, te unaprjeđenja turističke ponude vinarije, željeli smo zaokružiti predstavljanjem Memorije. Ovaj je pjenušac četvrti u nizu naše linije pjenušavih vina kojoj je cilj popularizirati kulturu ispijanja pjenušaca među hrvatskom publikom i pokazati kako smo zemlja koja se, uz kvalitetna vina, može ponositi i kvalitetnim pjenušcima.“, istaknuo je direktor vinarije Enosophia, enolog Martin Kovačević.

Memorija je u potpunosti proizvedena od rajnskog rizlinga

Istančano zeleno žute boje, Memorija je u potpunosti proizvedena od rajnskog rizlinga i ona je jedini komercijalni pjenušac takvog tipa u Hrvatskoj. Dobivena je klasičnom metodom koju karakterizira pravilna fermentacija i pametno odabrano dozrijevanje na kvascima.

 „Pjenušci su najsofisticiraniji tip vina koji zahtijeva posebna znanja pri uzgoju i proizvodnji. Memoria je dobivena grožđem ubranim krajem kolovoza zbog očuvanja prirodnih kiselina. Nakon primarne fermentacije na 16 Celzijevih stupnjeva, uslijedila je stabilizacija i fermentacija baznog vina te je nakon nekoliko mjeseci pokrenuta sekundarna fermentacija i potom je vino punjeno u boce. Odležavalo je 36 mjeseci na finom talogu kvasca. Degoržirano je i odležano tri mjeseca prije izlaska na tržište. U okusu dominira aroma zrelije žute jabuke, ananasa, marelice, a prate ih blagi citrusi u pozadini. Naglašene su arome kvasca – kremasti okusi, tost i brioš“, pojašnjava enolog Kovačević.

Memoria je idealan odabir za aperitiv, a odlično se  sljubljuje uz školjke, rakove, škampe i masniju bijelu ribu. Izvrsno nadopunjuje i aromatičnu azijsku kuhinju bogatu začinima te deserte poput kremšnita i klasične pite od jabuka. Uz zanimljive, lepršave i lagane okuse, Memoria je odličan dar za različite prigode, a minimalistički kalendar i etiketa na kojoj je moguće napisati personaliziranu poruku, razveselit će sve generacije.

FotoPress
GastroJolie apetitePjenušac koji će obilježiti blagdansko vrijeme

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram