Zimska idila u Međimurju: Ova farma jelena i muflona naš je izbor za vikend izlet

Destinacija koja oduševljava sve generacije.

Zimi obožavamo atipične destinacije i atrakcije u kontinentalnim dijelovima Hrvatske i regije, a nakon što je društvenim mrežama zavladala pomama za farmama alpaka i jelena, otkrili smo još jedan sličan ranč s muflonima i srndaćima, a nalazi se na samom sjeveru Hrvatske, u Međimurju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Je!ena (@jelena327)

U općini Sveti Martin na Muri nalazi se farma obitelji Perhoč

Prekriveni snijegom, brežuljci i livade ovog područja očaravaju ljepotom, a još su primamljiviji za posjet kada znamo da su stanovnici tog područja umiljati jeleni koji mame da ih hranimo. Dakle, u općini Sveti Martin na Muri nalazi se farma obitelji Perhoč čiji je prostrani posjed postao dom muflonima, jelenu lopataru, običnom jelenu i divljim svinjama.

Međimurski šumski raj

Inače, ovaj ranč nije inicijalno pokrenut kako bi privlačio turiste već su životinje dovedene kako bi se veliko zemljište iskoristilo za uzgoj plemenite divljači. No, hobi se razvio u posao, a uskoro se proširila vijest da u međimurskom šumskom raju postoji carstvo životinja koje zovu da ih posjetite i divite im se izbliza. Tako su vlasnici prepoznali potencijal svog ranča i otvorili ga za javnost, a ako želite posjetiti farmu Perhoč to možete učiniti uz prethodnu najavu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Opg_Perhoc (@opg_perhoc)

Vlasnici tako turiste provedu po svojem imanju te im pokažu jelene koji su u posebnom ograđenom prostoru u kojem slobodno šeću i gdje jedu. Osim kukuruzom, ječmom, travom i zobi, vole jesti i šumske plodove. Osim što ih možete fotografirati i prošetati među njima, dom jelena možete istražiti i šećući po njihovim livadama, obližnjim šumama i proplancima koji posebno lijepo izgledaju prekriveni snijegom.

Nakon rekreacije u prirodi, možete se počastiti lokalnim gastro delicijama i domaćom hranom s imanja u Lovačkoj kući koju drže isti vlasnici. Sve dodatne informacije potražite ovdje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Opg_Perhoc (@opg_perhoc)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Maja Love (@createme_asyou_wish)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Morana Stricic (@lepard987)

PutovanjaHrvatskaZimska idila u Međimurju: Ova farma jelena i muflona naš je izbor...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram