Poznato je da su orašasti plodovi nutritivno bogati i da obiluju vitaminima, mineralima i zdravim masnoćama koje tijelo treba kako bi pravilno funkcioniralo. No, ‘obične’ orašaste plodove možete dodatno oplemeniti začinima te od njih napraviti zdravi snack za grickanje uz televiziju ili uz druženje s prijateljima. Jedna od nama omiljenih receptura tog tipa je ona u kojoj se mix orašastih plodova prepeče sa smeđim šećerom i ružmarinom, a rezultat je slatko-slana grickalica koja obara s nogu.
Recept vam predstavljamo u nastavku, a jedino pazite da ne pretjerate s konzumacijom ovog snacka. Naime, teško ga je prestati jesti koliko je ukusan.
Orašasti plodovi s ružmarinom
- lješnjaci, orasi, bademi, indijski oraščić, macadamia – količina po izboru, sve skupa najmanje 300 grama
- 1 žlica maslaca
- 1 mala žličica smeđeg šećera
- 1 mala žličica krupnije soli
- 1 mala žličica svježeg nasjeckanog ružmarina
Postupak pripreme:
- Pomiješajte orašaste plodove i malo ih zapecite u tavi bez masnoće ili stavite u pleh na papir i zapecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 5-10 minuta. Lješnjacima uklonite ljusku ako nisu prethodno očišćeni.
- Na laganoj vatri otopite maslac te dodajte smeđi šećer, sol i miješajte da se sve otopi. Na kraju dodajte i sjeckani ružmarin i pomiješajte. Prelijte preko orašastih plodova i sve izmiješajte. Pustite da se sve dobro prožme i poslužite ohlađeno uz omiljeno piće.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.