Najdraža zagrebačka pekarnica ima u ponudi baklava rolicu, desert koji morate kušati!

Kultna 'Korica' opet oduševljava novitetima u prodaji.

Baklave su tradicionalni turski slatkiš, odnosno kolač koji se tijekom povijesti proširio diljem Balkana i Bliskog Istoka, a danas baklave najčešće jedemo s nadjevom od pistacija ili pak oraha, rezane na tanke šnitice. Sada je pak omiljena nam zagrebačka pekarnica, ‘Korica’, izbacila u prodaju svoj novi hit pekarski uradak – baklava rolicu.

Ova kombinacija baklave i kroasana oduševljava i izgledom i okusom, a posebno je zavodljiva zahvaljujući svojoj teksturi lisnatog tijesta i bogatog punjenja. Ova malena kalorijska bombica nagnat će vas da poželite još i još, ali vam i drastično podići razinu šećera u krvi – pa ju trebate konzumirati tek povremeno te u njoj sporo uživati.

‘Korica’ je ovaj recept za svoju baklava rolicu, odnosno baklava roll, preuzela iz poznate ‘Tartine’ pekarnice iz San Francisca, a koja se baš zahvaljujući ovom hibridu između kroasana i baklave našla na gastro mapi svijeta.

Za razliku od tradicionalne, plosnate baklave koja se reže na trokute ili pravokutnike, ova verzija iz ‘Korice’ vezana je u čvorić lisnatog tijesta između čijih se listova nalazi sočno, ljepljivo punjenje od oraha i pistacija. Da bi završni dojam bio potpun, tu je i premaz od soka limuna, naranče i šećera te posip od sjeckanih pistacija.

Ako vam već sada rastu zazubice na ideju ovog deserta, možete ga pronaći i kušati na adresama Preradovićeva 39, Martićeva 19 i Deželićeva 39.

GastroJolie apetiteNajdraža zagrebačka pekarnica ima u ponudi baklava rolicu, desert koji morate kušati!

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram