Pečene dunje – aromatičan i ukusan desert u manje od 10 minuta pripreme

Ne, dunje nisu samo za držanje na ormaru!

Mnogi ljudi ne znaju što točno s dunjama pa ih izbjegavaju, ali pravi gurmani znaju da nema ukusnijeg jesenskog voća od mirisnih dunja. Možete ih iskoristiti za brojne slastice, a mi ćemo vam ovaj put predstaviti super jednostavan recept za koji vam treba maksimalno 10-ak minuta pripreme.

Potrebne su vam samo dunje i šećer ili med (iako šećer i med možete izbjeći ako niste ljubitelji previše slatkog). Dunjama izdubite sredinu, poslažite ih u pleh za pečenje i potom sredinu napunite šećerom ili medom. U pleh ulijte taman toliko vode da pokrije dno i pripazite da ste izabrali dunje približno iste veličine.

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva i pecite dunje oko 45 minuta. Kada su mekane (provjerite nožem ili vilicom), vaš desert je gotov!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ken Motohasi Herrera (@kenmotofoto) on

Naravno, ovaj recept vrlo lako možete podignuti i na malo višu razinu te se poigrati okusima. U šećer umiješajte cimet, rum ili vanilin šećer. Dunje također možete natopiti u limunov sok što će pružiti odličan kontrast karameliziranom šećeru.

Nakon što su gotove, dunje možete posipati prženim orasima ili lješnjacima. Mogućnosti su brojne, a na vama je da isprobate!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lisa Alexander (@cheergermandthesillyyak) on

GastroReceptiPečene dunje - aromatičan i ukusan desert u manje od 10 minuta...

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram