Proljeće na stolu: Sirovi cheesecake s jagodama i bijelom čokoladom

Taman za sladak kraj tjedna.

Ako ovih dana krenete u šetnju sigurno ćete primijetiti da su biljke počele pupati, cvijeće i prvi vjesnici proljeća počeli su nicati u travi, a voćke su se ‘osule’ divnim, mirisnim cvjetićima. Proljeće je bez sumnje u zraku, a još jedan dokaz dolaska ovog godišnjeg doba je i činjenica da su prve jagode došle na tržnice i u trgovine.

Iako to još nisu jagode s hrvatskih farmi, ipak smo im se razveselili te smo pohrlili uključiti ih u svoju prehranu. Osim sirovih, svježih, možete ih jesti i u smoothiejima, sokovima i desertima, a mi smo našli recept za jedan kolač s jagodama koji ne traži paljenje pećnice.

Jako ukusan i kremast, ovaj je cheesecake simbol proljetnih, laganih gastro delicija.

Sirovi cheesecake s jagodama i bijelom čokoladom

Sastojci:

Podloga od keksa:

  • 120 g mljevenog keksa
  • 65 g maslaca

Krema od sira:

  • 200 g bijele čokolade
  • 300 g krem sira
  • 150 ml slatkog vrhnja

Dodatno:

  • Svježe jagode

Postupak pripreme:

  • Mljevene kekse pomiješate s otopljenim maslacem pa ravnomjerno utisnite na dno okruglog kalupa za pečenje promjera 20 cm. Za pripremu torte, u kalupu promjera 26-28 cm udvostručite količinu svih sastojaka. Prije nego što stavite kekse u kalup, dno i stranice kalupa obložite masnim papirom.
  • Slatko vrhnje izmiksajte u mekani šlag. Bijelu čokoladu otopite na pari pa pomiješajte s krem sirom sobne temperature. Dodajte izmiksani šlag pa sve još kratko izmiksajte mikserom na najmanjoj brzini. Kremu izlijte preko podloge od keksa i lijepo zagladite. Tortu spremite u hladnjak na nekoliko sati. Poslužite samostalno ili uz dodatak svježih narezanih jagoda na vrhu.

GastroReceptiProljeće na stolu: Sirovi cheesecake s jagodama i bijelom čokoladom

Facebook

99,687FanovaLajkaj