Idilična vikend destinacija: Ovog proljeća otkrijte čaroliju Brijuna

Predivan Nacionalni park koji čeka da ga istražite.

Iako je vikend pred nama najavljen kao kišan i oblačan, mi već u mislima planiramo bijeg u toplije i sunčanije krajeve hrvatske morske obale. Prije no što na velika vrata dođu ljetne vrućine i sparine, sugeriramo vam da u predsezoni istražite sam južni vrh Istre, odnosno Nacionalni park Brijune.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ΛV BOSS (@a.v_b.o.s.s)

Ovo otočje koje se sastoji od 14 otočića i hridi predstavlja pravu oazu netaknute prirode i bogate povijesti, a posebne atrakcije Brijuna, poput vile Josipa Broza Tita i safari parka, čine ih jedinstvenim odredištem ne samo na Jadranu već i cijeloj mediteranskoj obali.

Najposjećeniji od otoka ovog otočja svakako je Veliki Brijun, na kojem se nalaze i najpoznatije zanimljivosti ovog kraja. Naime, otok Veliki Brijun idealno je vikend izletište jer se radi o divnom spoju bogate povijesti, prirodnih znamenitosti i turističkih atrakcija zanimljivih svim generacijama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli BENNY® | CREATE MEMORIES (@zwingmann_productions)

U stoljetnim šumama hrasta crnike koje prekrivaju ovo otočje danas šeću jeleni lopatari i mufloni, lete brojne ptice, a među livadama otoka naići ćete i na jednu od najstarijih maslina svijeta – koja je zasađena još u 4. stoljeću te i dan danas daje plodove! Osim toga, djecu će impresionirati otisci nogu dinosaura, a koji su na Brijunima živjeli prije 100 do 125 milijuna godina. Tu je osim toga i Safari park u kojem posjetitelji mogu uživati u zebrama, indijskim svetim kravama, paunovima, ljamama pa čak i nojevima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tinkara Pečnik (@pecnik.photo)

Osim bogate flore i faune, obilazak Nacionalnog parka krase i tereni za golf kao i stari gospodarske zgrade s početka 20. stoljeća, uređene u duhu tog vremena. Dobro je znati da se tamo nalazi i muzej u kojem možete pogledati neke od osobnih predmeta Josipa Broza Tita u vilu u kojoj je nekoć na Brijunima boravio i do 6 mjeseci svake godine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ҜЯΞSH (@weekresh)

Inače, na Velikom Brijunu možete i prespavati, a ako to ipak ne želite, brodice svakog dana redovito voze od Pule do Brijuna. Dakle, ako ste se ovog proljeća uputili u Istru, svakako nemojte propustiti posjet Velikom Brijunu koji će vas čim na njega kročite odvesti u poseban svijet životinja, prirode i prethistorije. Sve informacije o organiziranju posjeta saznajte ovdje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli travel & nature lover (@traveling.croatian)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli reisereporter.de (@reisereporter)

PutovanjaHrvatskaIdilična vikend destinacija: Ovog proljeća otkrijte čaroliju Brijuna

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram