Znamo čime se sladimo ovog tjedna – Lino Lada kokos cheesecakeom!

Ne može finije od ovoga.

Novi radni tjedan, i to još kišni, definitivno traži nove metode razvedravanja raspoloženja, a jedan od najsigurnijih je spremanje i uživanje u ukusnim kolačima. Slastice nam uvijek izmame osmijeh na lice, a jedan od kolača kojem se stalno iznova rado vraćamo je cheesecake. Od klasičnog njujorškog pa sve do verzija sa šumskim voćem i čokoladnim nadjevima, svjetska riznica recepata za cheesecake sve je bogatija, a jedan uključuje i omiljeni slatki namaz Balkana – Lino Ladu.

Naime, Lino Lada je klasični namaz u stilu Nutelle, a mnogima je i draži. Nekoć smo mogli uživati samo u Lino Ladi u bijeloj i čoko boji, a danas imamo i opcije s lješnjacima, kao i onu s kokosom – koja je zvijezda recepta koji vam danas predstavljamo.

Radi se dakle o slasnom cheesecakeu s Lino Ladom od kokosa, a koja je pravi gastro uvod u toplije mjesece. Pripremite je već ovog tjedna i njome prizovite sunčane dane – kojih smo se već itekako zaželjeli.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zainab | A Classic Twist®️ (@aclassictwistblog)

Lino Lada kokos cheesecake

Sastojci:

Sastojci za podlogu:

  • 235 g Digestive keksa
  • 40 g prženih badema
  • 15 ml vode
  • 80 g maslaca

Sastojci za kremu:

  • 400 g krem sira
  • 110 g Lino Lade kokos
  • 100 g otopljene bijele čokolade
  • 150 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 650 ml slatkog vrhnja
  • 30 g šećera u prahu
  • 1 mljevena želatina

Sastojci za ganache:

  • 150 g bijele čokolade
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 50 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka

Postupak pripreme:

  • Za podlogu sameljite kekse i bademe. U velikoj posudi pomiješajte sastojke s vodom i otopljenim maslacem te dobro izmiješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Smjesu utisnite u kalup promjera 22 centimetra te potom stavite u hladnjak dok pripremite kremu.
  • Za kremu natopite želatinu prema uputama na pakiranju. Sa strane u posudi izmiksajte krem sir, kondenzirano mlijeko i Lino Ladu kokos pa smjesi dodajte otopljenu čokoladu. Sastojke dobro promiješajte. Kako biste postigli kremastu i glatku teksturu čokoladu prethodno otopite u mikrovalnoj pećnici ili na pari.
  • U drugoj posudi umutite slatko vrhnje i šećer u prahu. Dodajte ga u smjesu s čokoladom i umiješajte špatulom. Nakon što ste dvije smjese sjedinili, u mikrovalnoj pećnici otopite želatinu pa ju brzo, ali pažljivo dodajte smjesi te dobro umiješajte.
  • Prije dodavanja želatine u smjesu pričekajte par sekundi kao ne bi nastale grudice kada je dodate u smjesu. Podlogu izvadite iz hladnjaka i po njoj ravnomjerno rasporedite kremu. Kalup vratite u hladnjak i ostavite ga u njemu još barem pola sata prije pripreme ganachea.
  • Za ganache čokoladu prelijte vrućom (ne kipućom) smjesom slatkog vrhnja i kondenziranog mlijeka pa miješajte dok se sve ne sjedini. Prelijte ga preko kreme i vratite kalup u hladnjak te ga u njemu ostavite barem 3 sata prije posluživanja. Na kraju tortu ukrasite kokos mrvicama i Raffaello kuglicama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The kitchen lab by Mireille (@thekitchenlab.om)

GastroReceptiZnamo čime se sladimo ovog tjedna - Lino Lada kokos cheesecakeom!

Ljetni popusti koje se ne propuštaju: do -60% na najtraženije brendove u Fashion&Friends i Fashion Company trgovinama

Od 24. srpnja, vrata najpoznatijih fashion destinacija otvaraju se uz popuste do nevjerojatnih -60%! U trgovinama Fashion&Friends i Fashion Company diljem Hrvatske – te na webshopu fashionandfriends.com – čeka te...

Na što obratiti pažnju pri odabiru online parfumerije?

Provjerena reputacija Jedan od ključnih koraka pri odabiru online parfumerije jest istražiti njenu reputaciju. Kvalitetna parfumerija ima prepoznatljivo ime, dugu prisutnost na tržištu i velik...

Facebook

100,860FanovaLajkaj