Znamo čime se sladimo ovog tjedna – Lino Lada kokos cheesecakeom!

Ne može finije od ovoga.

Novi radni tjedan, i to još kišni, definitivno traži nove metode razvedravanja raspoloženja, a jedan od najsigurnijih je spremanje i uživanje u ukusnim kolačima. Slastice nam uvijek izmame osmijeh na lice, a jedan od kolača kojem se stalno iznova rado vraćamo je cheesecake. Od klasičnog njujorškog pa sve do verzija sa šumskim voćem i čokoladnim nadjevima, svjetska riznica recepata za cheesecake sve je bogatija, a jedan uključuje i omiljeni slatki namaz Balkana – Lino Ladu.

Naime, Lino Lada je klasični namaz u stilu Nutelle, a mnogima je i draži. Nekoć smo mogli uživati samo u Lino Ladi u bijeloj i čoko boji, a danas imamo i opcije s lješnjacima, kao i onu s kokosom – koja je zvijezda recepta koji vam danas predstavljamo.

Radi se dakle o slasnom cheesecakeu s Lino Ladom od kokosa, a koja je pravi gastro uvod u toplije mjesece. Pripremite je već ovog tjedna i njome prizovite sunčane dane – kojih smo se već itekako zaželjeli.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zainab | A Classic Twist®️ (@aclassictwistblog)

Lino Lada kokos cheesecake

Sastojci:

Sastojci za podlogu:

  • 235 g Digestive keksa
  • 40 g prženih badema
  • 15 ml vode
  • 80 g maslaca

Sastojci za kremu:

  • 400 g krem sira
  • 110 g Lino Lade kokos
  • 100 g otopljene bijele čokolade
  • 150 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 650 ml slatkog vrhnja
  • 30 g šećera u prahu
  • 1 mljevena želatina

Sastojci za ganache:

  • 150 g bijele čokolade
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 50 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka

Postupak pripreme:

  • Za podlogu sameljite kekse i bademe. U velikoj posudi pomiješajte sastojke s vodom i otopljenim maslacem te dobro izmiješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Smjesu utisnite u kalup promjera 22 centimetra te potom stavite u hladnjak dok pripremite kremu.
  • Za kremu natopite želatinu prema uputama na pakiranju. Sa strane u posudi izmiksajte krem sir, kondenzirano mlijeko i Lino Ladu kokos pa smjesi dodajte otopljenu čokoladu. Sastojke dobro promiješajte. Kako biste postigli kremastu i glatku teksturu čokoladu prethodno otopite u mikrovalnoj pećnici ili na pari.
  • U drugoj posudi umutite slatko vrhnje i šećer u prahu. Dodajte ga u smjesu s čokoladom i umiješajte špatulom. Nakon što ste dvije smjese sjedinili, u mikrovalnoj pećnici otopite želatinu pa ju brzo, ali pažljivo dodajte smjesi te dobro umiješajte.
  • Prije dodavanja želatine u smjesu pričekajte par sekundi kao ne bi nastale grudice kada je dodate u smjesu. Podlogu izvadite iz hladnjaka i po njoj ravnomjerno rasporedite kremu. Kalup vratite u hladnjak i ostavite ga u njemu još barem pola sata prije pripreme ganachea.
  • Za ganache čokoladu prelijte vrućom (ne kipućom) smjesom slatkog vrhnja i kondenziranog mlijeka pa miješajte dok se sve ne sjedini. Prelijte ga preko kreme i vratite kalup u hladnjak te ga u njemu ostavite barem 3 sata prije posluživanja. Na kraju tortu ukrasite kokos mrvicama i Raffaello kuglicama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The kitchen lab by Mireille (@thekitchenlab.om)

GastroReceptiZnamo čime se sladimo ovog tjedna - Lino Lada kokos cheesecakeom!

Facebook

99,687FanovaLajkaj