Iskoristite sezonu jagoda na pravi način – pripremite slatke tacose!

Najslađe punjenje spojeno s hrskavom taco 'školjkom'.

Mirisne jagode sada su već u velikoj mjeri preplavile naše tržnice i trgovine, a prvi domaći plodovi mogu se kupiti na štandovima. Iako im je cijena nešto viša no proteklih godina, mi im i dalje ne možemo odoljeti pa se njima častimo u svakoj raspoloživoj prilici. Tako ih jedemo svježe, u smoothiejima, radimo od njih sok, pekmez i cheesecake, a sada smo na Instagramu pronašli i sladak i jednostavan recept koji ih kombinira s hrskavim tortiljama, znanima kao tacosi.

Naime, riječ je slatkim tacosima koji su, osim što su nevjerojatno ukusni i zdravi, super jednostavni za pripremu, a ovog ih proljeća možemo spremati s punjenjem od jagodica. Hrskava i lagano slatka taco ‘školjka’ u ovom se receptu puni finom kremom i nadjeva narezanim, mariniranim jagodama. Spoj je to okusa koji oduševljavaju, a ako mu dodate još i malo preljeva od čokolade – garantiramo da će vam ovo postati novi najdraži proljetni desert.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli sam (@food.flings)

Slatki tacosi s jagodama

Sastojci:

  • 4 tortilje
  • 2 žlice voćnog zaslađivača
  • 1 žlica agavinog sirupa
  • Jagode, 500 grama
  • 1 limenka vrhnja za šlag
  • 1 žličica kakao praha
  • Malo ulja

Postupak pripreme:

  • Za pripremu taco ‘školjki’ zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i izrežite tortilje na ravnomjerne krugove željene veličine, no pripazite da ne budu premali. Stavite krugove tortilje na obložen lim za pečenje. Svaku s obje strane poprskajte uljem i pospite šećerom. Kako biste dobili oblik ‘školjke’, iskoristite kalup za muffine – okrenite ga naopako i između dva utore za muffine savijte pripremljene krugove tortilje. Ponovite postupak sa svih 10 krugova.
  • Taco ‘školjke’ pecite u pećnici oko 5 minuta, dok ne porumene i ne postanu hrskave. U međuvremenu, u zdjeli srednje veličine umutite vrhnje ručnim mikserom oko 4-5 minuta, dok se smjesa ne zgusne. Dodajte 1 žličicu kakao praha i miješajte dok se ne sjedini. Po želji dodajte i ekstrakt vanilije ili koji drugi okus koji volite kombinirati s jagodama.
  • Jagode potom operite i narežite na male komadiće i prebacite u zdjelu. Dodajte 1 žlicu agavinog sirupa i sve skupa dobro promiješajte. Tacose izvadite iz pećnice i pažljivo ih izvadite s kalupa te ih ostavite sa strane da se ohlade. Na kraju, dodajte šlag u taco ‘školjku’, prelijte mariniranim jagodama i uživajte u spoju kremastih i hrskavih tekstura.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kikis Kitchen (@kikiskitchen)

GastroReceptiIskoristite sezonu jagoda na pravi način – pripremite slatke tacose!

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram