Nemate strpljenja da biste napravili prekrasnu Pavlova tortu? Zamijeniti ju ‘Eaton Messom!’

Jednostavnija verzija popularne slastice.

Poznata Pavlova torta raj je za nepce, ali pakao za živce. Kreiranje savršenih beze kora ponekad je mukotrpno i često pođe po zlu, a i slaganje same torte nerijetko završi s urušavanjem ili pucanjem kora – čime se gubi prepoznatljiva Pavlova forma. Ako vam se dakle i dalje jede ta slastica, ali je želite maksimalno pojednostaviti i olakšati si život, razmislite o ‘Eaton Messu’, desertu u čaši kojeg nazivaju i najukusnijim proljetnim neredom.

Naime, radi se o desertu koji se slaže u čašice, a okusom neodoljivo podsjeća na Pavlovu. Sam recept nastao je u prestižnoj privatnoj školi Eaton, a koju su pohađali i prinčevi Harry i William. Legenda kaže da je ovaj desert nastao kad je Pavlovu tortu nesretnim slučajem zgnječio labrador koji je sjeo na kutiju u kojoj je bila.

Sam recept jako je jednostavan te se sastoji od bjelanjaka, šlaga i jagoda, a mi vam u nastavku donosimo recept.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The hungry veggie (@the_very_hungry_veggie)

Eaton Mess

Sastojci (za 4 porcije): 

  • 3 bjelanjka od 3 velika jaja
  • 150 grama šećera u prahu
  • prstohvat soli
  • malo octa
  • 500 grama jagoda
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 2 vrećice vanilin šećera

Postupak pripreme:

  • Razdvojite bjelanjke i žumanjke pa bjelanjke tucite mikserom. Dodajte im jednu po jednu žlicu šećera, prstohvat soli i malo octa, pa miksajte sve dok se ne pretvore u čvrsti snijeg. Na papir za pečenje vadite žlicu po žlicu ove smjese, ne morate paziti da svaka puslica bude istog oblika. Stavite ih u pećnicu zagrijanu na 150 stupnjeva i pecite oko 90 minuta. Ostavite ih da se ohlade.
  • Jagode očistite i narežite na željene komade. Pospite ih s vanilin šećerom. Vrhnje izradite u čvrsti šlag s drugim vanilin šećerom. Po želji u desert možete dodati i više, a i manje šećera. Nekoliko jagoda, njih 4-5, odvojite i izblendajte pa tu smjesu umiješajte u šlag.
  • Uzmite čaše i na dno svake razlomite nekoliko puslica, po njima složite jagode, pa prekrijte šlagom. Ako je čaša visoka, možete dodati još red puslica i šlaga. Svaki desert po želji možete dekorirati sjeckanim bademima, listićima tamne čokolade ili s nekoliko komadića jagoda.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Food photographer in Dubai UAE (@foodphotodubai)

GastroReceptiNemate strpljenja da biste napravili prekrasnu Pavlova tortu? Zamijeniti ju 'Eaton Messom!'

Što nam treba za njegu tijekom jesenskih mjeseci?

Hidratacija za zdravu i otpornu kožu Kada biramo jesensku kozmetiku, prvi korak je uvijek hidratacija. Dubinski hidratantni proizvodi poput bogatih krema s hijaluronskom kiselinom nužni...

Eurospin i ove godine donacijom podržao udrugu Marra Altrui

Nadolazeći blagdanski period podsjeća nas na važnost solidarnosti, empatije i zajedništva. Poznati diskontni lanac Eurospin iznimnu pažnju posvećuje društveno odgovornom poslovanju pa tako već...

Facebook

99,687FanovaLajkaj