Proslavite dolazak svibnja s Nutella crumble pitom, dekadentnom, a brzo gotovom slasticom

Hrskava izvana, sočna iznutra.

U jesen i zimu se sladimo klasičnim složencima, odnosno crumbleima, od jabuka ili krušaka, a sada nam je pak došlo da malo promijenimo priču i početak svibnja obilježimo uživanjem u divno kremastoj Nutella crumble piti. Mrvičasto tijesto, bogati čokoladni nadjev i brza priprema osvojili su nas na prvo čitanje recepta, a kako je ovo zadnja prilika da se počastite ovoliko dekadentnim kolačem prije odlaska na dijetu pred ljeto – nemojte je propustiti.

Naime, ova pita svakako nije niskokalorična, ali je senzacionalno ukusna, a sve detalje kako da ju napravite pronađite u nastavku.

Nutella crumble pita

Tijesto:

  • 80 g maslaca sobne temperature
  • 80 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • 250 g brašna T400
  • pola vrećice praška za pecivo
  • 50 g čokoladnih komadića ili nasjeckane crne čokolade

Nadjev:

  • Nutella

Postupak pripreme:

  • Pjenasto umutiti šećer, vanilin šećer i maslac. Dodati jaje i opet kratko umutiti.
    U drugoj posudi pomiješati brašno i prašak za pecivo, postepeno dodavati u smjesu s maslacem. Smjesa treba biti mrvičasta, po potrebi dodati još malo brašna. Na kraju umiješati i čokoladne komadiće.
  • Polovicu smjese blago utisnuti u tart kalup promjera 20 cm s odvojivim dnom. Smjesu tijesta rasporediti po dnu i po rubovima.
  • Zatim rasporediti Nutellu, stavite koliko volite, nema mjere. Kako bi se ljepše razmazala možete ju prethodno malo podgrijati. Na kraju rasporediti drugu polovicu smjese na nadjev od Nutelle.
  • Pitu pecite na 180 stupnjeva uz ventilator, oko 35 minuta. Nakon pečenja ostaviti pitu da se ohladi pa je tek onda izvaditi iz kalupa.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli med iterranea (@med.iterranea)

GastroReceptiProslavite dolazak svibnja s Nutella crumble pitom, dekadentnom, a brzo gotovom slasticom

Facebook

99,687FanovaLajkaj