U jesen i zimu se sladimo klasičnim složencima, odnosno crumbleima, od jabuka ili krušaka, a sada nam je pak došlo da malo promijenimo priču i početak svibnja obilježimo uživanjem u divno kremastoj Nutella crumble piti. Mrvičasto tijesto, bogati čokoladni nadjev i brza priprema osvojili su nas na prvo čitanje recepta, a kako je ovo zadnja prilika da se počastite ovoliko dekadentnim kolačem prije odlaska na dijetu pred ljeto – nemojte je propustiti.
Naime, ova pita svakako nije niskokalorična, ali je senzacionalno ukusna, a sve detalje kako da ju napravite pronađite u nastavku.
Nutella crumble pita
Tijesto:
- 80 g maslaca sobne temperature
- 80 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- 250 g brašna T400
- pola vrećice praška za pecivo
- 50 g čokoladnih komadića ili nasjeckane crne čokolade
Nadjev:
- Nutella
Postupak pripreme:
- Pjenasto umutiti šećer, vanilin šećer i maslac. Dodati jaje i opet kratko umutiti.
U drugoj posudi pomiješati brašno i prašak za pecivo, postepeno dodavati u smjesu s maslacem. Smjesa treba biti mrvičasta, po potrebi dodati još malo brašna. Na kraju umiješati i čokoladne komadiće. - Polovicu smjese blago utisnuti u tart kalup promjera 20 cm s odvojivim dnom. Smjesu tijesta rasporediti po dnu i po rubovima.
- Zatim rasporediti Nutellu, stavite koliko volite, nema mjere. Kako bi se ljepše razmazala možete ju prethodno malo podgrijati. Na kraju rasporediti drugu polovicu smjese na nadjev od Nutelle.
- Pitu pecite na 180 stupnjeva uz ventilator, oko 35 minuta. Nakon pečenja ostaviti pitu da se ohladi pa je tek onda izvaditi iz kalupa.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.