Ovaj recept za Toblerone tortu oduševio je društvene mreže

Slastica o kojoj maštamo ovih dana.

Svi znamo za legendarnu Toblerone čokoladicu u obliku malenih, slatkih trokutića s mrvljenim lješnjacima. Ova neodoljiva poslastica nastala je u Švicarskoj još davne 1908. godine te se od tada smatra jednim od najprepoznatljivijih gastro simbola te zemlje. Visokokvalitetni sastojci, jedinstveni oblik te prepoznatljivo pakiranje učinili su ovu čokoladicu poznatom diljem svijeta, a sada u njezinom okusu možete uživati i na maxi način – u obliku velike torte!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli satsuki (@_satsuki___)

Naime, društvenim se mrežama nedavno proširio hit recept za Toblerone tortu s tri sloja fine kreme, a čiji okus sveukupno neodoljivo podsjeća na originalnu čokoladicu. Priprema ne traži paljenje pećnice, pa je odličan izbor za topliji dio godine, a vizualno oduševljava.

U nastavku saznajte kako pripremiti ovaj desert.

Toblerone torta

Sastojci:

  • 300 g vrhnja za šlag
  • 150 g sitno mljevenog keksa
  • 100 g Toblerone čokolade
  • 100 g mljevenih oraha
  • 300 ml mineralne gazirane vode
  • 150 ml obične vode
  • 2 žlice šećera

Postupak pripreme:

  • U posudi zakuhajte vodu i dodajte dvije žlice šećera. Potom dodajte mljevene kekse i sve skupa dobro pomiješajte dok ne dobijete čvrstu smjesu. Kada se smjesa ohladila, od dobivene mase oblikujte podlogu za tortu.
  • Za izradu kreme istucite šlag s mineralnom vodom sve dok ne postane čvrst. Kremu potom podijelite na tri jednaka dijela – u jedan stavite mljevene orahe, u drugi usitnjenu Toblerone čokoladicu, a treći dio ostavite za gornji sloj. Na podlogu prvo namažite kremu s Toblerone čokoladom, zatim onu s mljevenim orasima. Na kraju dodati samo šlag i čokoladne mrvice – i uživajte!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Daim & Toblerone Cake (@worldofdesserthouse)

GastroReceptiOvaj recept za Toblerone tortu oduševio je društvene mreže

Facebook

99,687FanovaLajkaj