Kazališno druženje u kojem se otvoreno govori o lošim utjecajima društvenih mreža

Preventiva, društvo, djeca, budućnost, neprihvaćanje sebe, društvene mreže... Sve su to teme koje su inspirirale dvije umjetnice da se uhvate u koštac s projektom koji se bavi mentalnim zdravljem, i to mentalnim zdravljem posebno osjetljive skupine društva - adolescentima.

Umjetnički dvosegmentni program “DAR” prvi je kazališni program za djecu i treći po redu uspješni koautorski projekt umjetnica Freeda Nere Immortelle/Nere Stipičević i Mie Melcher čije su prve izvedbe, pretpremijerna i premijerna, 5. i 6. svibnja 2023. godine održane u dvorani Narodnog sveučilišta Dubrava u Zagrebu.

Društvene mreže jako utječu na formiranje loše slike koju mladi imaju o sebi

Nesvakidašnje kazališno druženje formirano od dramsko-glazbenog recitala “Dar” (45’) i interaktivno-edukativnog okruglog stola (45’) namijenjeno je polaznicima osnovnih i srednjih škola, danas najizloženijoj skupini mladih od 12 do 18 godina kojima lažni prikazi života javnih osoba/influencera na društvenim mrežama postaju izvor brojnih frustracija te najčešće utječu na formiranje loše slike koju mladi imaju o sebi.

Cilj projekta je potaknuti mlade da više, i na različite načine, razmišljaju o sebi kroz svoje jedinstvene darove/talente te ih ohrabriti da u donošenju odluka, od malih do velikih, uvijek slušaju taj svoj pritajeni glas koji je uvijek uz nas i baš kao naš najbolji prijatelj pokazuje nam naš jedinstveni i jedini ispravni put.

Program “DAR” uspijeva potaknuti mlade da pažnju s mobitela prebace na stvarni život

Autobiografskom pričom životnog puta jedne umjetnice i interaktivnom komunikacijom na temu kreativnosti, art terapije, usamljenosti i neshvaćenosti, program “DAR” trenutno je jedan od rijetkih umjetničkih kazališnih programa u Zagrebu koji kroz dva školska sata uspijeva potaknuti adolescente da samovoljno svoju pažnju sa mobilnih aparata prebace na ono što se trenutno događa pred njima i oko njih.

Poznato je kako glazba, neovisno o jeziku, najlakše pronalazi put do mladih generacija, a sudeći prema reakcijama publike nakon prvih izvedbi, na jesen će se tražiti karta više te bi za sve novosti najbolje bilo pratiti službene stranice.

Predstava igra u NS Dubrava u Zagrebu, sezona 2023./2024.

FotoPress
LifestyleKulturaKazališno druženje u kojem se otvoreno govori o lošim utjecajima društvenih mreža

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram