Lubenica je stigla na tržnice, a od nje napravite ovaj desert od samo 3 sastojka!

Za instant osvježenje tijekom ljetnih vrućina.

Ako su visibabe vjesnik proljeća, lubenica definitivno mora biti vjesnik ljeta. Mišljenja smo kako nema boljeg osvježenja, ali i deserta za vrijeme vrućeg dana od sočne lubenice. Kako je lipanj napokon stigao, a s njim i jako sunce i više temperature, osvježenje nam je hitno potrebno pa smo se jako razveselili kada smo primijetili da su se u ponudi tržnica Lijepe Naše pojavile i prve lubenice!

Iako smo isprva bili skeptični te nismo vjerovali da će biti sočne i slatke, nakon prve kupnje ugodno smo se iznenadili te smo sada odlučni konzumirati ih svakoga dana na različite načine. Tako nam je jedan od go-to ljetnih recepata od lubenice onaj za granitu – napola zamrznut desert za čiju vam izradu treba samo 3 sastojka!

Svojevrsna verzija sladoleda, slatka granita originalno potječe sa Sicilije te se radi o slatkom, polusmrznutom desert u koji se poslužuje u čašama ili u zdjelicama, a spravlja se od leda, šećera i odabranih aroma. Tako postoji orange i strawberry granita, ali nama je najdraža ova s lubenicom jer osvježava u tren oka.

Za pripremu granite od lubenice jedino što ćete trebati napraviti jest lagano izmiksati lubenicu narezanu na kocke (6-8 zdjelica), sok dva limuna i 1/3 šalice šećera, sve dok ne postanu ravnomjerna smjesa. Po želji možete dodati i malo votke planirate li desert poslužiti na druženju s prijateljima ili na koktel zabavi.

Najbolji način za posluživanje je da smjesu ulijete u izdubljenu polovicu lubenice i stavite u zamrzivač na sat vremena. Nakon sat vremena vilicom lagano promiješajte smjesu kako bi se granita opustila i vratite u zamrzivač. Ponovite još dva puta te nakon tri sata hlađenja uživajte u svom savršenom ljetnom desertu.

GastroReceptiLubenica je stigla na tržnice, a od nje napravite ovaj desert od...

Osvježavajuća panna cotta by Jamie Oliver: Idealan desert za uvod u ljeto

Panna cotta je tradicionalni talijanski desert od slatkog vrhnja, a koji je posebno omiljena poslastica tijekom vrućih ljetnih mjeseci. Brza i laka priprema, osvježavajući,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram