Ugodno s korisnim: Plivanje oblikuje tijelo, a čini vam dobro i na još jednoj razini

Najdraži oblik treninga.

Nedavno smo pisali o svim benefitima boravka na moru, osluškivanja valova i izležavanja na suncu, a danas vam donosimo još jedan razlog zbog kojeg biste se trebali truditi što više dana tijekom ljeta provesti na jadranskoj obali. Naime, plivanje u moru je genijalno efektivan način oblikovanja cijelog tijela, a uz to se radi o treningu u kojem većina ljudi uživa te se sporije umara, a nema ni pritiska na zglobove!

Uz to, plivanje je odličan izbor za sve one kojima treninzi inače možda i nisu najjača strana, a ipak se žele dovesti u formu. Uz samo sat vremena aktivnog plivanja u danu to je itekako moguće, jer ćete ‘sagorjeti’ oko 800 kalorija, aktivirati sve mišićne skupine tijela te raditi na motorici, a sve to bez mogućnosti ozljeda. Nije li to sjajno?

Prema samoj definiciji, plivanje spada u kardio aktivnosti te potiče rad srca, ubrzava metabolizam te tjera tijelo da troši energiju iz zaliha masnoća – a to je točno ono što želimo. Uz to, tijekom plivanja ne morate brinuti o znojenju, uz to i tamnite te dobivate željeni preplanuli ten, a morska voda čisti vam kožu. Dakle radi se o spoju koji na više razina jako povoljno djeluje na naše tijelo i izgled.

Osim toga, ova fizička aktivnost jača mišiće, poboljšava kondiciju, potiče cirkulaciju i, najbitnije, smanjuje stres te jako pozitivno utječe na mentalno zdravlje. Kako je upravo psihička preopterećenost ‘rak rana’ današnjice, bilo koja metoda otpuštanja stresa dobro je došla, pa tako i plivanje. Zato ovog ljeta nemojte samo hodati po plićaku već se natjerajte na poštene zamahe – bit će vam zahvalni i tijelo i um.

LifestyleZdravljeUgodno s korisnim: Plivanje oblikuje tijelo, a čini vam dobro i na...

Brow artistica Ket Crnolatac lansirala svoj dugoočekivani beauty brand

Katarina Crnolatac, poznata hrvatska beauty & brow artistica i vlasnica studija za uljepšavanje obrva i lica, lansirala je svoj dugoočekivani beauty brand pod nazivom...

Pieceofshhh Studio ima novu kampanju za kolekciju inspiriranu trešnjama

Svojim novim dizajnerskim potezom, Pieceofshhh Studio još jednom potvrđuje svoju originalnost u kreativnom izražavanju. Predstavljen je novi nastavak Times New Romance kolekcije koja odiše...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram