Motovun Film Festival ove godine se odvija na dvije lokacije – Motovunu i šumovitom Gorskom kotaru!

Najdraži ljetni filmski festival dobiva 'pojačanje'.

Nema ljeta bez Motovun Film Festivala, a ove godine će se on iz središta Istre i predivnog Motovuna djelomično podijeliti te se utaboriti na još jednoj divnoj lokaciji – u srcu Gorskog kotara. Naime, Motovun Film Festival ove će se godine odvijati na dvije lokacije, onoj tradicionalnoj u središtu starog Motovuna, te na novoj, na zelenom brdu Petehovac u šumovitom Gorskom kotaru. Ovo je prvi puta da će se projekcije ovog festivala odvijati tijekom ljeta na dvije lokacije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Motovun Film Festival (@motovunfilmfestival)

Parola nove festivalske lokacije je ‘za nama ne smije ostati ni papirića’ te će on imati zeleni, eko karakter. Organizatori će tako aktivno poticati posjetitelje i gledatelje filmova da čuvaju iskonsku ljepotu prirode oko sebe u koju su uronili. Za odgovoran odnos prema prirodi zaduženi su ‘Čisteći medvjedići’, građanska inicijativa za čišćenje okoliša, a koji će sa svog brloga na Petehovcu u Gorskom kotaru educirati sve goste te provoditi preventivne akcije s posebnim fokusom na čišćenje šuma od opušaka i od plastike.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Motovun Film Festival (@motovunfilmfestival)

No, motovunski goranski novitet neće se samo baviti filmovima i ekologijom, već će se u cijelu priču uplesti i aktivan turizam, odnosno, gosti će moći sudjelovati na jednoj od brojnih pješačkih tura koje će se svakog dana organizirati u jutarnjim satima. U suradnji s udrugom Biom te s Veterinarskim fakultetom bit će organizirane radionice o pticama, kukcima, gmazovima te medvjedima, vukovima i risovima koji obitavaju u Gorskom kotaru. Svi će moći sudjelovati i u svakodnevnim radionicama joge.

Ovogodišnji Motovun Film Festival održava se od 22. do 24. srpnja u Motovunu te od 26. do 29. srpnja u Gorskom kotaru. Ulaznice za Motovun Film Festival, odnosno za filmski program već su u pretprodaji te ih možete pronaći na ovom linku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Motovun Film Festival (@motovunfilmfestival)

LifestyleKulturaMotovun Film Festival ove godine se odvija na dvije lokacije - Motovunu...

Iz maštaonice Johna Krasinskog stigao je film za cijelu obitelj!

Blitz i CineStar Cinemas su ovoga vikenda bili mjesto smijeha i odlične zabave i atmosfere okupivši  brojne mališane i njihove roditelje povodom premijere filma...

Naša poznata modna stilistica Ivana Pavić priprema proljetno izdanje radionice Stilska jednadžba

Kroz uslugu online stilističkog savjetovanja “Virtual Stylist” razbila je stigmu kako su modni stilisti rezervirani samo za povlaštene i ponudila uslugu koja pred vas servira gotove...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram