Sedam namirnica koje će vam dati energiju za cijeli dan

Vrsta hrane koju jedete igra važnu ulogu u razini energije koju osjećate tijekom dana.

Jeste li znali da hrana bogata masnoćama i “praznim” kalorijama može uzrokovati osjećaj umora i tromosti? Zato je važno tijekom dana konzumirati namirnice koje će vam dati potrebnu energiju. Odabrali smo sedam odličnih, koje možete konzumirati za doručak, ručak i večeru.

Smeđa riža

Smeđa riža je odličan izvor vitamina B koji djeluje kao katalizator koji pokreće proizvodnju energije iz hrane. Uz to, riža je svestrana namirnica koju možete kombinirati u raznim jelima.

Špinat

Odličan je izvor željeza, ključne komponente za proizvodnju energije u tijelu. Pojedite salatu od špinata za ručak i sigurni ste od poslijepodnevne energetske krize.

Losos
Losos obiluje omega-3 masnih kiselina koje smanjuju kolesterol i rizik od srčanih bolesti. Međutim, sadrži i proteine i vitamin B koji pomažu pretvoriti hranu u energiju. Losos jedite za ručak ili večeru, a u kombinaciji sa smeđom rižom i povrćem, prava je ukusna energetska bomba.

Naranče

Bogate vitaminom C, kalijem i folnom kiselinom, naranče vam u svakom trenutku mogu podignuti energiju. Naranče podižu mentalne i motoričke sposobnosti.

Jaja
Sadrže veliku količinu proteina, a bogata su i aminokiselinama koje tijelo koristi za obnovu mišića. Jedite ih za doručak kuhana ili pržena.

Banane
Bogate prirodnim šećerima i škrobom, banane su prirodan izvor energije. Također, odličan su izvor kalija. Započnite dan žitaricama kojima ste dodali narezanu bananu i opskrbili ste se energijom.

Med
Žlica meda je prirodni ekvivalent energetskog napitka. Ovaj prirodni zaslađivač djeluje kao gorivo tijekom vježbanja, a pomaže i “napuniti” mišiće nakon treninga. Možete i omiljeni jogurt zasladiti žličicom meda.

GastroGreen healthySedam namirnica koje će vam dati energiju za cijeli dan

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram