Krepka juha od kukuruza, krumpira i pancete

Savršena za hladnije dane.

Hladniji dani idealno su vrijeme za tople juhe koje će vas ugrijati i zastititi. S obzirom da je za pripremu potreban krumpir, kukuruz, ali i panceta, ova juha može biti samostalan obrok. Što vam je sve potrebno od namirnica i način pripreme donosimo u nastavku.

Sastojci:

1 l bistre mesne juhe
50 grama pancete
2 srednje velika krumpira
200 grama kukuruza (limenka)
1 veliki crveni luk
0,5 l mlijeka
1 žlica maslaca
sol
papar
peršin

Priprema:

Pancetu izrežite na komadiće. U posudi zagrijte maslac i lagano popržite pancetu te izvadite sa strane. Na maslacu na kojem ste prepržili pancetu pirjajte nasjeckani luk, dodajte mu krumpir isjeckan na kockice i prelijte ga juhom. Pustite da zakuha, a onda smanjite i kuhajte desetak minuta, dok krumpir ne omekša.
U juhu dodajte mlijeko i i kukuruz i još kratko prokuhajte  (dok se mlijeko ne zagrije, ali pazite da vam juha ne zavrije). Dodajte soli i papra po želji. Juhu nalijte u tanjure i posipajte prženom slaninom i nasjeckanim peršinom.

GastroReceptiKrepka juha od kukuruza, krumpira i pancete

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram