Za slastan početak jeseni pripremite ove sočne knedle sa šljivama

Bilo da ih jedete kao glavno jelo ili desert, uvijek su odlične.

Sočne, meke i slatke – knedle su jedno od tradicionalnih jela kojima se uvijek rado vraćamo. Obično ih radimo u jesenskim i zikmskim mjesecima, a kako je sada vrhunac sezone rujanskih šljiva, idealno je vrijeme da ih iskoristite i počastite se tradicionalnim knedlicama kakve je nekoć pravila vaša baka.

Gotove za čas posla, kombiniraju okuse i teksture kojima je teško odoljeti, a ako vam nedostaje provjereni recept, možete ga u nastavku pronaći.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Heartful Table (@heartfultable)

Knedle sa šljivama

Sastojci:

  • 1 kg pirea od krumpira
  • 2 jaja
  • 2 žlice ulja
  • malo soli
  • 40 dkg oštrog brašna
  • 20-ak šljiva (svježih ili zamrznutih)
  • malo krušnih mrvica
  • malo ulja

Postupak pripreme:

  • Pire od krumpira prvo izvažete, pa na svakih 0, 5 kg pirea dodate žlicu ulja, 1 jaje, i 20 dkg oštrog brašna, to je osnovna mjera. Umjesite tijesto pa oblikujte knedle, a u svaku kuglicu tijesta stavite jednu šljivu bez koštice.
  • Kuhajte ih u vreloj vodi 15 min, a zatim ih izvaditi iz vode i stavljajte u predhodno popržene krušne mrvica na ulju. Poslužite svježe, uz dodatak umaka od brusnica ili prilog koji vam odgovara. Ako želite, knedle možete i zamrznuti te odmrzavati kuhanjem kada vam se prohtije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Andreea Duția (@andreea_dutia)

GastroReceptiZa slastan početak jeseni pripremite ove sočne knedle sa šljivama

Facebook

99,687FanovaLajkaj