Uskoro kreće sezona krafni, a najveće i najmekše našli smo u Sloveniji!

Duplo veće od običnih, tako da će vas i samo jedna jako zasititi.

Iako još nije kalendarski došla veljača, mi se već spremamo za uživanje u sezoni krafni. Krafne, kao tradicionalna poslastica koja se jede u predkorizmeno vrijeme, smatra se gastro simbolom kasne zime, a ove godine jest ćemo najveće krafne u regiji – i to u Sloveniji! Naime, našli smo preporuku za vrhunske, a goleme krafne u slovenskom mjestu Trojane, samo pola sata udaljenom od Ljubljane.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Fiona Čuček (@fionci)

Domaći gosti redovito posjećuju Trojane samo kako bi uživali u gigantskim krafnama, čak dva puta većima od standardnih, koje se tamo prave, a mislimo da će ovo uskoro postati i neizostavno mjesto na gastro mapi Hrvata koji posjećuju slovensku metropolu. Kada dođete u Trojane, ne možete fulati mjesto gdje se peku najveće krafne, jer je sve u ovom gradiću obilježeno upravo njima. Dakle, najveće i najfinije krafne pronaći ćete u lokalnoj gostionici (Sindikat gostinsko podjetje Trojane), koja ih peče još od 1960-ih po istoj recepturi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lenka Says | jedlo sveta (@lenka_says_food)

Meke, s bogatim punjenjem, nimalo masne – Trojanske krafne najfinije su koje ćete ikada kušati, a samo jedna dovoljna je da zasiti čak dvije osobe! Sve informacije pronađite ovdje i sljedećeg puta kada se nađete na autocesti za Ljubljanu ne zaboravite posjetiti Trojane i počastiti se jedom krafnicom koju možete jesti ostatak vašeg puta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli LajF Through Our Lens (@lajfjournal)

GastroJolie apetiteUskoro kreće sezona krafni, a najveće i najmekše našli smo u Sloveniji!

Brow artistica Ket Crnolatac lansirala svoj dugoočekivani beauty brand

Katarina Crnolatac, poznata hrvatska beauty & brow artistica i vlasnica studija za uljepšavanje obrva i lica, lansirala je svoj dugoočekivani beauty brand pod nazivom...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram