‘Dugino jezero’ u Italiji: Prelijepo mjesto oko kojeg se pletu čudesne legende

Mjesto koje oduzima dah.

Volimo more, zapljuskivanje valova i šum vode, alii ma nešto čarobno i iznimno impresivno u pogledu na veličanstvene planinske vrhunce. Neke od najljepših možete posjetiti u Dolomitima, talijanskoj alpskoj regiji koja je tijekom cijele godine magnet za turiste. Zimi ovdje želimo po cijele dane skijati po snježnim padinama, a tijekom toplijeg doba godine istraživati planinarske staze i diviti se spoju zelenih šuma, stijenja i planinskih jezera.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli J O🍦 (@jolenebojan)

Upravo se jedno jezero ovih dana našlo na našoj travel wish-listi, a zove se ‘Dugino jezero’. Smješteno na 25 kilometara od grada Bolzana u Tirolu, Lago di Carezza najveća je atrakcija ovog kraja i to zbog predivnih boja koje se odražavaju na kristalno čistoj površini vode.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 여행작가 슬구 (@trip_n_9u)

Upravo je igra boja na jezeru inspirirala i lokalni mit koji kaže da je nekoć davno nimfa živjela u tom jezeru, a u nju se zaljubio čarobnjak. Kako bi ju osvojio, zamolio je vještice da mu pomognu, a one su mu rekle da se preruši u trgovca draguljima te stvori golemu dugu iznad jezera – koja će predstavljati sav nakit koji će on pokloniti nimfi. No, nimfa je otkrila o čemu se radi te zauvijek nestala iz vidokruga čarobnjaka, povukavši se u dubinu jezera – a on je od ljutnje bacio sve svoje dragulje u jezero za njom, zbog čega se ono i danas presijava u divnim bojama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Trentino Alto Adige (@trentino.alto.adige_on_travel)

Navodno najljepši pogledi s obale jezera su oni u suton ili u ranim jutarnjim satima, kada se planine zrcale u površini vode, a ona se presijava u duginim bojama.

Mi planiramo svoj posjet možda već ovog ljeta, a vi? Možda baš uhvatimo pogled na nimfu!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli mofitrando (@mofitrando)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 🧿rhan (@orhantheworld)

PutovanjaMeđunarodna putovanja'Dugino jezero' u Italiji: Prelijepo mjesto oko kojeg se pletu čudesne legende

Brow artistica Ket Crnolatac lansirala svoj dugoočekivani beauty brand

Katarina Crnolatac, poznata hrvatska beauty & brow artistica i vlasnica studija za uljepšavanje obrva i lica, lansirala je svoj dugoočekivani beauty brand pod nazivom...

Pieceofshhh Studio ima novu kampanju za kolekciju inspiriranu trešnjama

Svojim novim dizajnerskim potezom, Pieceofshhh Studio još jednom potvrđuje svoju originalnost u kreativnom izražavanju. Predstavljen je novi nastavak Times New Romance kolekcije koja odiše...

Facebook

99,687FanovaLajkaj

instagram